Sözcü Yazarı'ndan Felaket Tellallığı

Sözcü Yazarı'ndan Felaket Tellallığı

Sözcü Gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk yaklaşan yerel seçimler öncesinde Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki durumu analiz ederken, PKK'nin Hizbullah Cemaati ile ciddi bir gerilim yaşayacağını ileri sürerek felaket tellallığı yaptı.

Batman'daki olay üzerinden PKK ile Hizbullah Cemaati arasında çatışma çıkarma gayretleri sürüyor. Sözcü Gazetesi yazarı Öztürk,"Barzani'nin haritasındaki 21 ilimiz...." başlıklı yazısında, Batman'daki silahlı saldırı olayına değinerek,  Hizbullah ile PKK arasında çatışma çıkacağı kehanetinde bulundu.

Hizbullah’ın Kürdistan İslami Partisine benzer bir çalışma içinde olduğunu öne süren Öztürk, PKK’nin bu çalışmadan rahatsız olduğunu yazdı.

PKK tarafından HÜDA PAR üyelerine yönelik eylemlerin gerçekleştirildiği ve PKK-Hizbullah çatışması sonucu bir PKK’linin öldüğü yargısında bulunan Öztürk, PKK destekli BDP’ye karşı Hizbullah destekli HÜDA PAR’ın olduğu şeklinde bir yorumda bulundu.

PKK’nin de Hizbullah’ın da silahtan vazgeçmediğini iddia eden Öztürk, bunun “istihbarat birimlerinin yaptıkları çalışmalar sonucu” ortaya çıkan bir bilgi olduğunu ve PKK’nin HÜDA PAR üyelerine yönelik eylemlerinin devam etmesi halinde Hizbullah’ın cevap vereceğini iddia etti.

Bölgede yaptığı araştırma sonucunda, Hizbullah’ın siyasi kanadı olarak HÜDA PAR’ın varlık sürdürdüğünü, PKK’nin BDP ile siyasi varlık sürdürdüğünü yazan Öztürk, “Legal siyasi partilerin temsilcilerinin çıkıp "Bizim arkamızda PKK var", "Bizim arkamızda Hizbullah var" demesini tabii ki kimse beklemez. Ancak Güneydoğu'da kimin kiminle dans ettiği çok iyi bilinir.” şeklinde bir bilginin olduğunu ve bunun Güneydoğu da herkesçe bilindiği iddiasını okuyucularıyla paylaştı.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk’ün ilgili yazısından satırbaşlarını sizinle paylaşıyoruz…

"PKK, Güneydoğu'da kendilerinin gösterdiği adayları seçtirebilmek için yine silahı gösterecek, diğer siyasi partilerin adaylarının etkisiz kalması için çaba gösterecektir. Ancak bu kez durum biraz daha değişik.

PKK destekli BDP'ye karşılık, Hizbullah destekli HÛDA Partisi var. Güneydoğu'da bir dönem PKK ile kıran kırana silahlı mücadeleye girişen, değişik bir yapılanma içinde olan Hizbullah örgütü, Kuzey Irak'ta bulunan Kürdistan Islami Partisine benzer bir çalışma içinde... PKK, din eksenli böyle bir siyasi partinin çıkmasından hayli rahatsız oldu. HUDA Partisi üyelerine yönelik eylemler gerçekleştiriliyor. Batmanda PKK-Hizbullah çatışması sonucu bir PKK'lı öldürüldü.

Bu demektir ki, ne PKK, ne de Hizbullah silahtan vazgeçmiş değil. İki siyasi partinin de arkasında silahlı terör örgütleri bulunmaya devam ediyor. Partinin kurulmasıyla, Hizbullah bitmiş değil. Aksine nasıl BDP'yi destekleyen silahlı terör örgütü varsa, dini öne çıkaran HÛDA Partisi'nin arkasında da dinci bir örgüt olarak bilinen Hizbullah bulunuyor. Açıkçası "bitti" denilen Hizbullah'ın yalnız Güneydoğu'da değil ülke genelinde faaliyetini yine sürdürdüğü biliniyor.

PKK'nın, HUDA Partisi mensuplarına dönük eylemleri devam ederse, Batmanda olduğu gibi Hizbullah'ın da karşılık vereceğinin güçlü işaretleri, istihbarat birimlerinin çalışmalarıyla ortaya çıkıyor.

Kimin kiminle dans ettiği bilinir

 Legal siyasi partilerin temsilcilerinin çıkıp "Bizim arkamızda PKK var", "Bizim arkamızda Hizbullah var" demesini tabii ki kimse beklemez. Ancak Güneydoğu'da kimin kiminle dans ettiği çok iyi bilinir…

Dün, Güneydoğudaki siyasi ve silahlı örgütlerle ilgili gelişmeleri sordum. Şunları söyledi: "Son gelişmelerden anlıyoruz ki Hizbullah ayrı bir örgüt değil. BDP nasıl kendisinin legal ve siyasi bir parti olduğunu belirtse de PKK çizgisinden, hatta onun emir ve komutasından çıkmıyorsa, HÛDA Partisi de, illegal örgüt olarak Hizbullah'ın kanatları altındadır." (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.