Söz&Kalem Dergisi Aralık sayısı çıktı

Söz&Kalem Dergisi Aralık sayısı çıktı

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem dergisinin Aralık sayısı çıktı. Söz&Kalem dergisi dosya konusu olarak bu ay “Rejimin despot taklitçisi PKK” konusunu işlemiş.

Her ay gençlere yönelik tavsiyelerin yer aldığı başyazının bu ay ki konusu kardeşlerden beklentilerdir. Aralık ayı başyazısında gençlere büyük sorumlulukların düştüğü hatırlatılarak, “Okuyarak, araştırarak, amel ederek, kendi alanlarında uzmanlaşarak, programlı hareket ederek, proje ve programlarını ortaya koyarak yeni adımlar atıp bıkmadan, usanmadan çalışma zamanıdır. Nefsi hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan yeri geldiğinde ferdi, yeri geldiğinde grup halinde uyumlu bir şekilde çalışma zamanıdır.” İfadelerine yer verilmiş.

Başyazının devamında zaman israfına dikkat çekilerek “Zaman israfının yoğun olduğu ortamlara takılıp boş şeyler konuşarak ya da boş işlerle uğraşarak, büyük nimet olan zaman sermayesini gereksiz yere tüketmemelisiniz. Bu tür ortamlara İslami hedefleri bulunmayan avam insanların takılması normal karşılanabilir. Ancak bir dava mensubunun zaman sermayesini faydasız yerlerde heder etmesi uygun değildir. Kardeşlerimizin okuma, araştırma, programlarını uygulama, Müslüman halkın sorun ve problemleriyle ilgilenip onlara hizmet etmekten dolayı boş vakitlerinin olmaması gerekir.

Küçük hesaplar peşinde olmayın. Müslüman kimliğinizle başkalarından farklı olduğunuzun bilincinde hareket edin. Tahsil yaptığınız alan ya da başarılı olduğunuz başka alanlarla ilgili büyük düşünün ve büyük projeler geliştirin. Kısa ya da uzun vadede, dolaylı ya da dolaysız şekilde Müslümanlara fayda sağlayacak alanlara yönelin ve yeni yeni projelerle başkalarından farklı olduğunuzu ortaya koyun.” zamanın önemine vurgu yapılmıştır.” İfadeleri kullanılmış.

Derginin kapak konusunda ise PKK’nin rejim ile birebir örtüşen yanları ele alınmış, rejimin ve PKK’nin İslam’a olan düşmanlığı tarihi belgelerle anlatılmıştır. İki zulüm arasında iki ateş ortasında olan Kürt halkının maruz kaldığı Roboski katliamına da yer verilen dergide, 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşice şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının posterine de yer verilmiş.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler