Söz&Kalem Dergisi Mart sayısı çıktı

Söz&Kalem Dergisi Mart sayısı çıktı

Aylık Gençlik, İlim ve Kültür Dergisi Söz&Kalem Dergisi 6. sayısında "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!" ayetini kapağa taşıdı.

HABER MRK - Söz&Kalem Dergisinin 6. Sayısında Mart ayının “Dünya Mustaz’aflarının” ayı olduğuna vurgu yapılarak, Mart ayı içerisinde gerçekleşen bazı olaylara dikkat çekildi. Editör yazısında “Mart ayı denince akla üç önemli olay gelir. Bunlardan ilki; kadın, çocuk, yaşlı binlerce insanın hunharca katledildiği Halepçe katliamıdır. İkincisi; felçli bedenine rağmen küfür sistemlerini dize getiren, ümmetin iftiharı Şeyh Ahmed Yasin’in şehadetidir. Sonuncusu ise asrımızın müceddidi Üstad Bediüzzaman’ın vefatıdır. Özelde bu üç olay neticesinde Mart ayı, ümmetin mustaz’aflarının ayıdır. Biz de bu vesile ile bu üç önemli meseleyi özel olarak işlemeye çalıştık. “ ifadelerine yer verildi.

 

Derginin bu ay ki başyazısında gençlerin İslam dünyasında gerçekleşen hadiselere karşı duyarlı olması gerektiği vurgulanırken “Kardeşlerimiz, imkânları nisbetince İslam coğrafyalarında yaşanan olayları çok yönlü araştırmalı, müstekbirlerce oynanan oyunların perde arkasına iyi derecede vakıf olmalıdırlar. Akabinde etki alanında bulunan müslümanlara, zalimlerin zulümlerini ifşa etmeli, mustaz’af halkların mağduriyetlerini anlatmalıdır. Toplumu, ümmetin durumu hakkında şuurlandırmaya çalışmalıdır.” tavsiyesinde bulunuldu.

 

Başyazının devamında, Müslümanların dertleri ile dertlenmenin öneminden bahsedilirken şu ifadelere yer verildi: “Öğretmen, öğrenci, esnaf… Hangi meslek ve branşta olursa olsun; her kardeşimiz başta kendileri sünnete sımsıkı sarılıp, İslam ahlakı ile ahlaklanmalı, yaşantısıyla da tüm Müslümanlara örnek olmalıdır. Kendilerinde İslam’ın izzeti ve nuru açıkça görülebilmelidir. Akabinde yaşamını idame ettirebilecek kadar günlük işleri dışında, tüm eforlarını etki alanındaki insanlara İslam’ı götürebilmek için sarfetmelidir. Yine bu çerçevede her kardeşimiz, en yakınından başlamak üzere, ulaşabildikleri, alakadar oldukları her müslümanın dertlerini dinlemeli, sıkıntılarına çözümler üretmeye çalışmalı, hatalarını görmezden gelmelidir.”

 

Arakan dosyasından Amerika’nın keşfine, insan haklarından hızlı okuma yöntemlerine kadar birçok konunun işlendiği derginin Mart sayısında öne çıkan bazı başlıklar şöyle;

 

A. Selam DURGUN: Davet Metodolojisi Tanışma ve Diyalog (2)
 

Muhlis HAFIZOĞLU: Gençliğin Davası
 

Ahmet YİĞİT: Direniş ve Dirilişin Lideri: Şeyh Ahmed Yasin
 

Nevvab TEMEL: Marksizmin Düşünsel Temelleri
 

Yusuf ÇELİK: 20. Yüzyılda İslam Ümmeti ve İhvan-ı Müslimin Hareketi
 

Mesut GÖZLÜ ve Bedir KARAKAYALI’nın ortaklaşa hazırladıkları Orta Afrika Raporu
 

Bilal Fidancı: Halepçe Üzerinden Kürdistan ve İslami Hareketleri Okumak
 

Hidayet YILMAZ: Kemalizmin İsimlerle Kavgası

 

Ayrıca dergi bu ay ki röportajını Araştırmacı Yazar Özkan YAMAN Hoca ile Risale-i Nur üzerine gerçekleştirmiş. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler