Söz&Kalem dergisi mayıs sayısı çıktı!

Söz&Kalem dergisi mayıs sayısı çıktı!

Aylık Gençlik, İlim ve Kültür Dergisi Söz&Kalem Dergisinin Mayıs sayısı çıktı.

DİYARBAKIR  - Söz&Kalem Dergisinin Mayıs sayısı çıktı. Mayıs sayısında “Dava yetişmiş bir neslin omuzlarında yükselir” sözünü kapağa taşıyan dergi, Ubeydullah Durna’nın katledilişinin 3. yılı münasebetiyle bir dizi makale ve şiir yayımladı.

 

Derginin başyazısında İslam davasının  kalifiye elemanlara olan ihtiyacına vurgu yapıldı. Derginin başyazısında “Biliniz ki aziz İslam davasının, bugün hiç olmadığı kadar yetişmiş bir genç nesle ihtiyacı vardır. Sorumluluk sahibi, üretken, aktif, ilmi ve kültürel birikime sahip, belirli alanlarda kalifiye olmuş ve tüm potansiyelini İslami hizmete adamış bir gençliğe… Öyle bir gençlik ki, davanın neresinde bir gedik varsa, orayı dolduracak; dava neye ihtiyaç duyuyorsa o ihtiyacı giderecek, tıpkı Zeyd gibi…Öyle bir gençlik ki, üstün ahlaki meziyetleri ve sahip olduğu nebevi yaşayış tarzı ve metodu ile gittiği yeri ihya edecek, tıpkı Mus’ab gibi… Öyle bir gençlik ki, liyakat ve sorumluluk sahibi, ihtilafları çözüme kavuşturan, üreten, öğrenen, öğreten, irşad eden, tıpkı Mu’az gibi…

 

Özellikle eğitim süreci devam eden öğrenci kardeşle­rimiz, aldıkları eğitime bu bakış açısıyla bakmalıdırlar. Zira İslam davasının hiç olmadığı kadar; öğretmene, doktora, mühendise, avukata… ihtiyacı vardır. Dolayı­sıyla tembellik ve akabinde gelen başarısızlık kavramla­rı, kardeşlerimizin lügatinde bulunmamalıdır. O yüzden eğitim süreci, hizmetin bir parçası gibi görülmeli, eğitim görülen alan ile ilgili olarak en iyi pozisyona çıkılmalıdır.” İfadelerine yer verildi.

 

Söz&kalem dergisi,  yaz döneminde Haziran, Temmuz ve Ağustos sayılarının tek bir dergide çıkaracağını editör yazısında duyurdu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.