Söz&Kalem Dergisi yeni sayısı özel dosya konusu ile çıktı

Söz&Kalem Dergisi yeni sayısı özel dosya konusu ile çıktı

Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem'in Ekim-Kasım sayısı çıktı.Kobane'de yaşananların bahane edilerek 6-8 Ekim tarihlerinde mütedeyyin halka yapılan saldırılar nedeniyle Ekim ve Kasım sayısının birleştirilerek çıkarıldığı 14. sayı, "Her yönüyl

HABER MRK- Aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem’in Ekim-Kasım sayısı çıktı. Söz&Kalem Dergisi’nin editör yazısında mütedeyyin halka yönelik saldırıların  altı çizilerek “Bildiğiniz üzere 6-8 Ekim tarihleri arasında, Kobanê bahanesiyle İslam’a ve mukaddesata dair ne varsa, PKK’li çeteler tarafından hedef haline getirilmiş; büyük bir kıyım, talan ve yağma ile birlikte muvahhit Mü’minlerin canlarına kastedilmişti. Diğer bütün İslami kurum ve şahsiyetler gibi; dergimizde gerçekleştirilmeye çalışılan Mü’min kıyımının hedefi haline geldiğinden dolayı Ekim sayımızı maalesef zamanında çıkaramadık, Kasım sayısıile birleştirmek durumunda kaldık. Bununla birlikte yaşanan bütün bu vahşeti, birçok farklı açıdan değerlendirdik ve akademik bir çalışma olarak istifadenize sunduk.” ifadelerine yer verildi.

 

Derginin özel dosya konusu ağırlıklı olarak Kobanê bahanesiyle gerçekleştirilen kıyımlar üzerine olmakla beraber; derginin çıktığı günden beri devam eden yazı dizilerine de yer verilmiş.

 

Genç okurlarına her ay farklı tavsiyelerin yapıldığı başyazı da ise düşman saldırılarına karşı uyanık olunması gerektiği vurgulanarak, “Müslümanlar arasına tefrika koymaya güç yetiremeyen düşman, yeni merhalede zor kullanıp darbe vurmaya başlar. Öncelikle korkutup faaliyetlerden alıkoymaya çalışır. Buna güç yetiremeyince tehditler ve dayatmalarda bulunur. Bunun da etkili olmadığınıfark edince şiddet kullanarak kan dökmeye başlar. Bu aşama şeytan ve dostlarının fitne, fesat ve bozgunculuğa güçleri yetmeyince başvurdukları son aşamadır. Bunu önlemek için vahdeti güçlü şekilde korumalı ve düşmanın darbelerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Her an darbe gelecekmiş gibi hesap içinde olmalı, düşman saldırılarına karşı uyanık davranmalıyız.” tavsiyelerine yer verilmiştir.

 

Söz&Kalem Dergisinin Ekim-Kasım sayısında yer alan bazı konu başlıkları;

Marksist-Leninist İdeoloji Temelinde Kabanê Provokasyonu

PKK’nin İslamsız Kürdistan Hayali

Çözüm Süreci ile Gelen Kobanê Provası

Bir Yapmadık, Onlar Yaptı

Organize Olmuş Davet, İtaati İster

KanlıKöy-Der Saldırısı

Ortadoğu’nun Neo Taşeron Örgütü: PKK

Eli Kanlı Örgütün Anatomisi (1)

 

Ayrıca derginin Kasım sayısında Cemal Çınar Hoca ile Şehid Abdusselam İrdem üzerine bir röportaj gerçekleştirilmiş. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler