Srebrenitsa'da yaşananları yüreğimizde hissettik

Srebrenitsa'da yaşananları yüreğimizde hissettik

Srebrenitsa soykırımının 24'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Srebrenitsa katliamının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Bosna Hersek'te 11 Temmuz 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa soykırımının 24'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, "Srebrenitsa'da hangi sıkıntılar yaşandıysa, bizler de yüreğimizde hissettik." dedi.

8 bini aşkın Müslüman'ın erkek-kadın, çocuk-yaşlı demeden, General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Sırp ordusu tarafından katledilişinin yıl dönümünde üzüntüsünü ifade eden Turgut, Srebrenitsa soykırımının insanlık tarihinin en vahşi hadiselerinden biri olarak tanımladı.

Turgut, "Srebrenitsa'da hangi sıkıntılar yaşandıysa aynısını üstelik uzakta olmanın verdiği çaresizlikle bizler de yüreğimizde hissettik. Yaşanan insanlık suçu sonucunda hayatını kaybeden tüm Boşnak kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan, rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.