Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik saldırılar sürüyor

Sri Lanka'da Müslümanlara yönelik saldırılar sürüyor

Sri Lanka'da kiliselere düzenlenen ve 253 kişinin öldüğü saldırıların ardından Müslümanlara yönelik saldırılar da artarken son olarak Müslümanlara ait bir fabrika da İslam düşmanları tarafından ateşe verildi.

Sri Lanka'da üç hafta önce düzenlenen saldırılar sonrası Müslümanlara yönelik saldırılarda da her geçen gün artıyor.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'nun kuzeyinde Müslümanların işlettiği bir fabrika, İslam düşmanı bir grup tarafından ateşe verildi. Tamamen yanan fabrikada can kaybı yaşanmazken fabrika kullanılamaz hale geldi.

Geçtiğimiz gün de Müslüman bir iş adamına ait makarna fabrikası da da ateşe verilmişti.

İki gündür geceleri sokağa çıkma yasağının yürürlükte olduğu ülkede Müslüman bir kişi, saldırının hedefi oldu. Kılıç taşıyan bir grup, ülkenin Kuzey Batı Eyaletinde 45 yaşındaki Fazul Amen adlı kilim satıcısını katletti. Amen'in cenazesinin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirildiği belirtildi.

Öte yandan İslam düşmanları müslümanlara ait dükkan, ev ve camileri de hedef alıyor. Saldırganların Müslümanların evlerine petrol bombaları ile saldırıda bulunduğu ifade ediliyor.

Müslümanlara yönelik saldırılar nedeniyle Sri Lanka'da polis, saat 21.00'den itibaren yürürlükte olacak şekilde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, Pazartesi günü yaptığı açıklamada  ülkede tırmanan gerginliğin saldırılara yönelik incelemeleri sekteye uğratabileceği uyarısında bulunmuştu.

Sri Lanka'da Paskalya Yortusu'nda düzenlenen eş zamanlı saldırılarda üç kilise ve beş yıldızlı üç otel hedef alınmıştı. IŞİD'in üstlendiği saldırılarda en az 253 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

Saldırıların hemen ardından sosyal medyaya erişim bir süreliğine engellenmişti. IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti.

Sri Lanka'da halkın 70'i Budist, yüzde 12'si Hindu, yüzde 10'u Müslüman ve yüzde 7'si Hristiyanlardan oluşuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler