STK'ların Kurban eti dağıtımı bayramın son günüde devam etti

STK'ların Kurban eti dağıtımı bayramın son günüde devam etti

Umut Kervanı Platformu üyesi Tatvan UMUT-DER Şubesi ve Viranşehir Cami-Der muhtaç ailelere kurban etti dağıttı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyet yürüten Tatvan UMUT-DER Şubesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde faaliyet yürüten Cami-Der, Umut Kervanı Platformu tarafından başlatılan "Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın" kampanyası kapsamında muhtaçlara kurban eti ulaştırdı.

Umut Kervanı Platformu üyesi Tatvan UMUT-DER, Uluslararası yardım kuruluşu (İHO-EBRAR) tarafından muhtaç ve yetim ailelere kurban eti dağıtıldı. Tatvan’da yaptığı sosyal, kültürel ve yardım faaliyetleriyle Tavanlıların gönlünde taht kuran UMUT-DER, kurban bayramında da muhtaçlar için seferber oldu.

Halkın verdiği vekalet kurbanlıkları, üye ve gönüllüleriyle birlikte kesip muhtaç sahibi ailelere ulaştırmak için gösterdikleri çaba, Tatvanlıların ve hayırseverlerin takdirini kazandı. Tüm çalışmalarını Allah rızası için yaptıklarını söyleyen UMUT-DER Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Yücel Oktay,  kurulduğu günden bu yana zengin ile fakir arasında bir köprü vazifesini gördüklerini belirtti.

"Kurban etini mağdur ailelere teslim ettik"

Oktay, her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bizler Umut Kervanı Yardım Platformu’nun üyesiyiz. Hayırsever vatandaşlarımız kesilmesi için vekaleten verdikleri kurbanlıkları, hijyenik bir ortamda üye ve gönüllülerimizle birlikte kesip ambalajladık. Daha önce derneğimizin yardım komisyonu tarafından tespit edilen mağdur ve yetim ailelere götürüp evlerinde teslim ettik. Aynı şekilde Uluslararası yardım kuruluşu (İHO-EBRAR), ilçemizde mağdur olan ailelere kurban eti dağıtım yardımında bulundu. Kendilerine de teşekkür ediyoruz.”

Son olarak Oktay, 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına başlatılan ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etini Siz Ulaştırın” kampanyasına destek verdiklerini belirtti.

Viranşehir ilçesinde de kurban eti dağıtımı bayramın son gününde de devam etti. Viranşehir'de yaptığı hayr faaliyetleriyle tanılan Cami-Der her bayram olduğu gibi bu bayramda ihtiyaç sahibi ailelere kurban etti ulaştırdı.

Viranşehir'de Cami-Der muhtaç ailelere umut oldu

Cami-Der üye ve gönüllüleriyle bir araya gelerek vekalet yoluyla gönderilen kurban kesimi yaptı. Kesilen kurban etleri sağlıklı ortamda ambalajlanarak dağıtılmaya hazır hale getirildi. Kesim işleri devam ederken bir ekipte tespit edilen Suriyeli ve Viranşehirli fakir ailelere etleri dağıtmaya başladı.

Yapılan kesim ve dağıtım işi ile ilgili açıklamada bulunan Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İ. Halil Dolaş, "Şu anda tamamı üye ve günlülerimizden oluşan ve bu işten anlayan 40 kişi ile kurban kesimi ve dağıtımını yapmaktayız. Toplu kesim yaptığımız hayvan sayısı şu anda 19 tanedir. Üyelerimizin ve hayırsever vatandaşların bayramın birinci günü evlerinde kestiği ve derneğimize tam veya kısmi bağışladığı kurbanlar bu sayıya dâhil değildir." dedi.

"Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım bıraktığı işi her yıl bizler sürdüreceğiz" 

Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım bıraktığı işi devam ettireceklerini söyleyen Dolaş, "Dağıtımlarımız muhtaç Suriyeli ve ilçe halkına olmak özere iki kategoride devam ediyor. Fakir aileleri daha önceden tespit etiğimizden dolayı bir sıkıntı ve zorluk yaşanmıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda dağıtığımız kurbanları 6-7 Ekim şehitlerine adadık. Bu yılki sloganımızda geçen yılın sloganıyla aynıdır. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının yarım bıraktığı işi her yıl bizler sürdüreceğiz. Yasin Börü amblemli tişört ve yelekleri bu gaye ile giydik." ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma için dağıtıma ara veren dernek üyeleri ikindi namazında dernekte bir araya gelerek bayramlaştı. Toplu kurban kesim ve dağıtım işi geç saatlere kadar devam etti. Bayramın diğer günlerinde kesip derneğe bağışlanacak etlerin bayram boyu ve bayramdan sonra bir ekip tarafından dağıtılacağı dernek yetkilileri tarafından ifade edildi.

Kurban eti yardımı alan aileler Sevinçlerini ifade ederken hayır dualarda bulunup dernek günlülerine şeker ve lokum ikramlarda bulundular. (Şükrü Tontaş, Sabri Acet-İLKHA) 































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.