STK'ların Ramazan yardımları devam ediyor

STK'ların Ramazan yardımları devam ediyor

Diyarbakır'ın Ergani ve Bismil ilçelerinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları Ramazan ayında mağdur ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Umut Kervanı Platformu'na üye derneklerden Ergani Kardeş-Der ve Bismil Vefa-Der Ramazan ayında yoksul, mağdur ve muhtaç ailelere yardım etmeye devam ediyor.

Ergani'de faaliyet yürüten Ergani Kardeşlik Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği (Kardeş-Der) yaptığı yardım çalışmalarıyla ilçe haklının teveccühünü kazandı. Kardeş-Der,  Ramazan ayında da Suriyelilerin de bulunduğu 100'ü aileye yardımda bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, ayakkabı, kırmızı et ve nakdi yardımda bulunduklarını belirtti.

Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu anımsatan Öz, “Maddi ve manevi yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdık. Hayırların birden bine çıktığı bu ayda fakir ile zengin arasında köprü görevini ifa ettik. Yüzü aşkın aileye gıda, ayakkabı yardımında bulunduk. Ayrıca zekât ve fitrelerden de nakdi olarak yetim ailelere ulaştırdık. Ramazan ayı mağfiret ayıdır. Bu yüzden kardeşliği pekiştirmek, toplum arasında sevgiyi ve muhabbeti artırmak amacıyla görevimizi sürdürmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Öz, son olarak yardımların Ramazan Bayramı'ndan sonra da devam edeceğini belirtti.

Yardım çalışmalarının yapıldığı bir diğer adres ise Bismil ilçesi oldu. Bismil'de faaliyet yürüten Vefa Eğitim, Kültür ve Toplumsal Dayanışma Derneği (Vefa-Der) ilçede dar gelirli muhtaç 55 aileye gıda 35 aileye de et ve giyim yardımında bulundu.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren dernek yetkililerinden Fuat Ayaş, " Umut Kervanı Platformu üyesi Vefa-Der olarak, fakir ve zengin aileler arasında köprü kurarak vefa olan borcumuzu yerine getirmek getirmeye çalışıyoruz. Her ay olduğu gibi Ramazan ayında da fakir, muhtaç ve yetim ailelere gıda, şeker, et, giyim ve ayakkabı yardımında bulunduk. Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR’ın bize gönderdiği yardımlarla Ramazan ayı içerisinde 35 yetim çocuğu giydirdik. Gıda ve giyim konusunda olsun elimizde gelen yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz. Bugün 55 aileye gıda, şeker ve et yardımında bulunduk." dedi.

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Ayaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Derneğimizin tespit komisyonunun, belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız durmadan devam edecek. Bu konuda yardımlarda bulunmak isteyenler hayırseverler bizlere başvurarak gerekli bilgileri alabilirsiniz. İrtibat için 0535 549 75 48 nolu telefonu aramanız yeterli olacaktır. Şimdiden yardım yapan ve yapacak tüm hayırseverlerden Allah razı olsun."

Ayrıca dernek olarak yetim çocuklara yönelik kardeş aileler bulma çalışması başlattıklarını ifade eden Ayaş, bu konuda fakir ve yetim aileler arasında köprü kurmaya hazır oldukları belirterek yardım etmek isteyenlerin kendilerine başvurabileceklerini söyledi.

Ayaş son olarak, Ramazan-ı Şerif`in ümmeti Muhammed'e hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. (İLKHA) 


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.