Stockholm’de göçmen isyanı

Stockholm’de göçmen isyanı

Dünyanın en zengin ve sakin ülkelerinden İsveç’te pazar günü başkent Stockholm’un göçmen mahallerinde patlak veren isyan önceki gece de kenti savaş alanına çevirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Stockholm’un en büyük göçmen mahallesi Husby’de, polisin kendilerini bıçakla tehdit ettiğini söylediği 67 yaşındaki bir göçmeni öldürmesi üzerine başlayan olaylarda, önceki gece üç polis taşlı saldırı sonucu yaralandı. Husby’nin yanı sıra kentin birçok bölgesinde yüzlerce kişi dükkânlara saldırdı, araçları ateşe verdi. 40 kadar araç kül olurken, onlarca kişi yangını söndürmeye gelen itfaiyecilere taşla saldırdı. Emniyet sözcüsü Kjell Lindgren, isyancı gençler arasında sadece göçmenler değil toplumun her kesiminden insan olduğunu söyledi. Lindgren, “Stockholm tarihinde böyle bir şey görmedik” dedi.


FRANSA’DAKİ GİBİ

Daha önce Fransa’nın başkenti Paris banliyölerinde patlak veren olayları hatırlatan şiddet, ekonomik kriz nedeniyle özellikle göçmenler arasında artan yoksulluk ve işsizliğe tepkinin bir sonucu olarak görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.