Stoltenberg: Türkiye'nin bilgileri doğru

Stoltenberg: Türkiye'nin bilgileri doğru

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin talebiyle saat 18.00'de başlayan toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Elimizde olan bilgi, diğer müttefikler ile uyumlu ve Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğunu gösteriyor.” dedi.

Türkiye'nin talebiyle saat 18.00'de gerçekleşen ve NATO Genel Sekreteri ile üye ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı toplantı sona erdi. Toplantı sorası açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Elimizde olan bilgi, diğer müttefikler ile uyumlu ve Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğunu gösteriyor.” dedi.

Türkiye, düzenlenen olağanüstü toplantıda, Rusya savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili bilgilendirme yaparak, uçağın Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini gösteren radar izlerini üye ülkelerle paylaştı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rus uçağının Türkiye hava sahasını ihlal etmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Elimizde olan bilgi diğer müttefikler ile uyumlu ve Türkiye'nin bilgilerinin doğru olduğunu gösteriyor, Rusya'nın saldırılarına baktığımızda IŞİD’in olmadığı bölgelere de saldırı düzenlediğini görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerginliğin düşürülmesi gerektiğini belirten Stoltenberg, şunları söyledi: “Tansiyonun düşürülmesi gerekiyor. Ciddi bir durum söz konusu ve hepimiz ihtiyatlı olmalıyız. Ankara ile Moskova arasında temas kurulmasını destekliyoruz ve nitekim temas kuruldu. Bu da olumlu bir gelişme. Böyle olayların tekrar yaşanmaması için riskleri nasıl azaltabiliriz onları düşünüyoruz. Bu ciddi bir durum ve yeni güvenlik ortamına hepimiz ayak uydurmalıyız. Daha çok şeffaflığa odaklanmamız gerekiyor. IŞİD ortak düşmanımız olmalı. Bütün çabalarımızı IŞİD’le mücadeleye vermeliyiz. Rusya’nın hedefi de IŞİD’i yok etmek olmalı. Gördüğümüz şey, Rusya’nın operasyonlarının çoğunu IŞİD’in var olmadığı yerlerde düzenlemesi.”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, daha önceleri Rusya’yı yaptığı ihlaller dolayısıyla çokça uyardıklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.