Stres atmak isteyen İzmirliler hayvanat bahçesine akın ediyor

Stres atmak isteyen İzmirliler hayvanat bahçesine akın ediyor

Stres atmak isteyen İzmirliler, Çiğli Sasalı’da 425 dönüm arazi üzerinde yapılan, 120 türden fazla yaklaşık bin 500 hayvanın bulunduğu Doğal Yaşam Parkı’na akın ediyor.

Çiğli Sasalı'da 425 dönüm arazi üzerine kurulan Doğal Yaşam Parkı Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Parkın içerisinde 120'den fazla türden yaklaşık bin 500 hayvan bulunuyor. Yırtıcı hayvanlardan, atlara, keklikten Punda’ya, Aslan'dan Kurt'a, Yılan’dan Timsah’a birçok hayvan türü bulunuyor.

Hayvanat bahçesinde bulunan yeşil bitki çeşitleri hayvanlar kadar ilgi odağı oluyor. Stres ve haftanın yorgunluğunu üzerinde atmak isteyen İzmirliler soluğu hayvanat bahçesinde alıyor. Aileleriyle hayvanat bahçesine gelen İzmirliler burada hayvanları zevkle seyrederek hatıra fotoğrafı çekiyorlar.

Büyük ilgi odağı haline gelen yaşam parkındaki hayvanlar, sürekli sağlık ekiplerin kontrolünde geçiriliyor. Yaşam parkı görevlileri tarafından sağlıklı bir şekilde hayvanların bakım ve beslenmeleri yapılıyor. Hayvanların bulunduğu bölümlerin üzerinde hayvan türlerinin yaşayabildiği ortam ve hayvan hakkında bilgiler yazılıyor.

Parkı gezen vatandaşlar, parkta bulunana hayvanlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Kimi vatandaşlar özel araçlarıyla doğal yaşam parkına giderken kimileri de belediyeye ait araçlarla yaklaşık 45 dakikada gidebiliyor.  Dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasında bulunan İzmir Doğal Yaşam Parkı, hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok uğradığı mekanlardan biri durumunda.

Günde binlerce insanın ziyaret ettiği doğal yaşam parkına giden yolun bir kısmının bozuk olması halkın tepkisine neden oluyor. İzmirliler, belediyeden yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyor.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.