Stres atmak isteyenler Van Gölü sahilini tercih ediyor

Stres atmak isteyenler Van Gölü sahilini tercih ediyor

Sıcak havadan bunalan ve haftanın iş yorgunluğunu atmak isteyen Bitlisliler, soluğu Vangölü kıyısında alıyor.

BİTLİS - Aşırı hava sıcaklarından bunalan vatandaşlar serinlemek için Van Gölü sahillerini tercih ediyor. Hafta içi çalışarak yorgun düşen vatandaşlar, hafta sonu sahillerde piknik yapmayı ve yüzmeyi tercih ediyor.

 

Kimi vatandaşlar aileleriyle sahile giderken kimileri, iş arkadaşlarıyla gidiyor. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ise üye ve gönüllüleriyle sahilde yüzerek stres atıyor.
Van Gölü sahillerinin temiz tutulmasını isteyen vatandaşlar ise, sahillerde alkolün kullanılmamasını istiyorlar. Daha temiz bir Van Gölü için gereken önlemin alınmasını arzu ediyorlar.

 

Üye ve gönüllüleriyle sahilde piknik yapan Birlik Haber Sen Bitlis Şube Başkanı Nafiz Karakuzu, sahillerin temiz tutulmasını ve aileleri rahatsız edecek durumlara müsaade edilmemesini istedi.

 

Karakuzu, “Toplumun kardeşliğe ihtiyacı olduğu böyle bir zamanlarda insanlar, akraba, komşu ve dostlarıyla birlikte aktivitelerde bulunarak aralarındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmelidir. Özellikle de insanların stres atacağı piknik alanlarında ve deniz sahilinde alkol kullanımı başta olmak üzere insanları rahatsız edecek gayri ahlaki durumlara izin verilmemelidir. Bunun için yetkililer gereken önlemi almalıdırlar.” şeklinde konuştu.


 

Öte yandan uzmanlar son zamanda artan boğulmalara karşı deniz ve göllere girecek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.