Stuttgart'ta ilk Kutlu Doğum Coşkusu

Stuttgart'ta ilk Kutlu Doğum Coşkusu

Almanya'nın Stuttgart Şehrinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfı'nın Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte düzenlediği 'Alemlere Rahmet Hz. Muhammed' Kutlu Doğum Etkinliği tekbir ve salavatlar eşliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

STUTTGART- Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yıl düzenleyeceği Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinden Stuttgart bölgesi programı’nin organizesiyle gerçekleştirildi.

 

Stuttgart ve çevresinde yaşayan Müslümanların gayretli çalışmaları sonucu kurulan Said-i Nursi  Derneği, Stuttgart’ta ilk Kutlu Doğum etkinliğini düzenledi.

 

Yoğun bir şekilde Salavat-ı Şerifelerin okunduğu ‘Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’ başlıklı Kutlu Doğum programı, Kari Hasan Sadıki’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.

 

Vahdet İlahi Grubu’nun Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahileri seslendirdiği programda Recep Kaya ‘Riyate Riya Me’ isimli Kürtçe, Mehmet Ali Ateş ise Türkçe bir şiir okudu. Programda Almanca bir konuşma yapan Celal Kaçmaz Hoca, Peygamber Efendimiz’in hayatından bazı kesitler sunarak örnek ahlakını anlattı.

‘Hz. Muhammed’i (s.a.v) tanıyan O’na Aşık Olurdu’

Programda bir konuşma yapan Avrupa Alimler Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz, Peygamber Efendimizin günümüz insanı ve özellikle Avrupa’da yaşayan insanlara örnekliği üzerine  durdu.

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in tüm insanlık için yegane örnek ve ahlak önderi olduğu vurusunda bulunan Yılmaz, “Hz. Peygamber, etrafındakilere öyle bir davrandı ki onu gören ve tanıyan ona aşık oluyordu. Bir daha bir daha görmek istiyordu. Hz. Peygamberin güzelliklerinden nasiplenenler, O’na hakaret ve zarar vermek isteyenlere karşı canlarını siper ediyorlardı.” şeklinde konuştu.

 

Allah Resulü’nün tüm Müslümanlar için model  olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Tek başına bütün insanlığa örneklik teşkil eden insan, şüphesiz ki Hz. Muhammed (as)’dır.  Diğer örnekliklerin tümünde noksanlık vardır.” diyerek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) örnek alınması ve hayat rehberi edinilmesi gerektiği mesajını verdi.

 

Avrupa’da yaşayanlar, Ahiret hayatından ziyade, dünya hayatına yöneliyorlar

Günümüzde insanların özellikle de Avrupa’da yaşayanların Ahiret hayatından ziyade, dünya hayatına yönelik çalıştıklarını hatırlatan Yılmaz, “Şu anda insanlık egoizmin zirvesine oturmuş durumda. Benim arabam, benim evim, benim eşim, benim işim derken Hz. Peygamberin ahlak öğretileri göz ardı ediliyor. Hz. Peygamberin hayat rehberliği arka planda bırakılıyor.” değerlendirmesinde bulunarak katılımcılara, “Bizler İslam’a ve dolayısıyla da Hz. Peygamberin yaşayış şekli ve Hadis-i Şeriflerine dikkat edelim. Hz. Peygamberin insanlık için getirdiği ve insanlığın tümünü kucaklayan bir Peygamber olduğu düşüncesini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım.” tavsiyesinde bulundu.

 

Müslümanların Dünya görüşü ve ruh dünyalarında insanlara eziyet veren ve zorluk çıkaran bir durumun olmaması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, İslam’ın örnekliğiyle, Peygamberi bir ahlakla Avrupa’da yaşayan insanlara gerçek İslam’ın tanıtılması için öncelikle bunu Müslümanların kendi hayatlarında tatbik etmesi gerektiğini vurguladı.

 

Müslümanlar, Barış ve Kardeşlik Şehirleri İnşa Etmeli

Müslümanlara yakışanın, barış ve kardeşlik şehirleri inşa etmek olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu şehir ve kardeşliklerimizin tümünde Muhammedi sevgi olmalıdır. Rabbim bizleri ve tüm müminleri bu kutlu ve güzel yolda yürütsün.” dedi.

 

Molla Yahya Yılmaz’ın konuşmasının ardından Vahdet İlahi Grubu ezgi ve İlahilerini seslendirirken Şüheda Baygın isimli küçük kız çocuğu Peygamber Efendimiz üzerine yazılan duygu yüklü şiirini okudu.

 

 Stuttgart Kutlu Doğum etkinliği Kari Hasan Sadıki’nin tekrar okuduğu Kur’an tilaveti ve yapılan dualarla sona erdi.  (Hamza Korkut – İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler