Su borusu patlayınca ortaya bu görüntüler çıktı

Su borusu patlayınca ortaya bu görüntüler çıktı

Bitlis'te içme su hattında meydana gelen arıza nedeniyle su borusunun patlaması sonucu ortaya çıkan manzara halkın tepkisine neden oldu.

BİTLİS - Bitlis Mahalle Başı mevkiinde çıkan arza nedeniyle su borusunun patlaması halka zor dakikalar yaşattı.

 

Protokol yolu üzerinde meydana gelen çamurlu su birikintisi nedeniyle öğrenciler okula gitmekte zorlanırken, vatandaşlar caddede yürüyemez oldu. Sürekli araçların kullandığı caddeden geçmekte olan vatandaşlar, sıçrayan sudan dolayı yetkililere tepki gösterdi.

 

Okula gitmek isteyen öğrenciler cadde ve parkların suyla dolması nedeniyle tehlikeli olan duvarların üzerinde geçmek zorunda kaldı. Kimi öğrenciler zorlukla geçmeye çalışırken, kimilerinin de kirlenmemesi için elinde taşıdıkları okul formaları suya düştü.

 

Kimi vatandaşlar da farklı yöntemler kullanarak, yol yapımında kullanılan parke taşlarını suyun içine bırakıp, üzerine basarak geçmeye çalıştı. Etraftaki esnaf ise işyerlerinin etrafında biriken çamurlu suyu temizlemenin derdine düştü.


 

Vatandaşlar, protokol yolunda bu manzaranın oluşmasının utanç verici bir durum olduğunu belirterek, yetkililerin duyarsızlığına sitem ettiler.

 

Konu hakkında görüştüğümüz, Su İşleri Müdürü Azmi Hokka, temiz su hattında çıkan arza nedeniyle su borusunun patladığını, ekiplerin hızlı bir şekilde çalışma sürdürerek arızayı gidermeye çalıştığını ve çamurlu suyun biriktiği caddeyi itfaiyeyle yıkadıklarını söyledi.

 

Hokka, Bitlis’te su sıkıntısının giderilmesi içi yapılan çalışmalar esnasında bu tür aksaklıkların meydana gelebildiğini belirterek, halka zarar vermeden en hızlı şekilde su sıkıntısının çözülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.