Su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümüne ilişkin 4 gözaltı

Su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümüne ilişkin 4 gözaltı

İzmir'de bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümüne ilişkin 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümüne ilişkin 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün Karabağlar ilçesinin Uzundere mevkiinde bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümü olayı ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olay mahallinde yapılan bilirkişi incelemesi ve olay yeri inceleme ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre; İller Bankasının açmış olduğu ihaleyi alan firmanın, kazı işini taşeron başka bir firmaya devrettiği, bu firma tarafından kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığı tespit edildiği belirtilen açıklamada, bilirkişi raporuna göre kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi, kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere toplam 4 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere dün, Uzundere semtinde yaşayan Ali (5) ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu (8), kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat çalışmasının devam ettiği alana girmiş, çamur nedeniyle kayganlaşan zeminde dolaşmaları sonucu yağmur suyuyla dolan, yaklaşık iki metre derinliğindeki çukura düşmüşlerdi. Tencirlioğlu kardeşler, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamışlardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.