Su kesintileri Kâhtalıları çileden çıkardı

Su kesintileri Kâhtalıları çileden çıkardı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde son günlerde yaşanan su kesintileri halkı mağdur ediyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde son günlerde yaşanan su kesintileri halkın tepkilerine neden oldu. Belediyesi ise su kesintilerinin yarın sona ereceğini açıkladı.

Kahta’da son 2 gündür suların kesileceğine yönelik ilçe belediyesi hoparlöründen anonsların yapıldığını ancak temel ihtiyaçlar noktasında sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Bilal Karakuş, belediyenin, halkı detaylı olarak bilgilendirmemekle suçladı.

Yusuf karakaş isimli vatandaş ise yaşadıkları sorunu şöyle dile getirdi: “Su sıkıntısı çekiyoruz ve sularımız akmıyor. Sabah uyandım yüzümü yıkamak ve lavaboya gitmek için ancak su yoktu. Çamaşırlarımız, bulaşıklarımız makinada kokmuş halde duruyor. Suların neden kesildiği ve neden akmadığı hakkında 2 gün sonra açıklama yapan belediyeyi kınıyoruz.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak yaşanan sorunun bakım ve onarım nedeniyle oluştuğunu belirterek su kesintisin 14 Kasım’da sona ereceğini ifade etti.

Toprak,“Haydaran’dan gelecek suyun hacmi saniyede 500 metre küp. Hacmi yüksek olan suyun hızını düşürmek için bir çalışma başlattık. Yüksek hızla gelen su, şehire verildiği takdirde şehirde bir takım sorunların oluşmasına neden olacaktır. Bu kapsamda dirsekler vasıtasıyla suyun hızını düşürmek için borularımızın yerini değiştiriyoruz. Çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Çalışmalarımız 14.11.2016 Pazartesi günü itibariyle sona erecektir. Hemşerilerimiz pazartesi günü suya kavuşacaktır.” diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.