“Suçsuz insanlar katledildi”

“Suçsuz insanlar katledildi”

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, mecliste yaptığı konuşmada Güneydoğu’da güvenlin kalmadığını ve masum insanların katledilerek insanların malına zarar verildiğini söyledi.

MHP Grup Başkan vekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Mecliste yaptığı konuşmada, Güneydoğu’da PKK’nin haraç topladığını, mahkeme kurduğunu, kimlik kontrolü yaptığını söyleyerek, devletin bu duruma seyirci kaldığını söyledi.

Hükümetin terör örgütlerine ses çıkaramadığını söyleyen Milletvekili Halaçoğlu, “6-7 Ekim’de 49 vatandaşımız katledildi, neden engelleyemediniz? “ diyerek hükümete sorular yönlendirdi.

Hükümetin başlattığı sürecin PKK’nin Doğu ve Güneydoğu’da güvenliği ele almasına zemin hazırladığını söyleyen Halaçoğlu, “Doğu ve Güneydoğu’da güvenliğin olmadığını, PKK’nin doğan boşluktan istifade ederek 5 bölgede özerklik ilan ettiğini ve bölgede yollar üzerinde hendekler kazdığını söyledi.

PKK’nin polislerin dahi kimlik kontrollerini yaptığını belirten Halaçoğlu, bölgede PKK’nin mahkeme kurduğunun da altını çizdi.

Hallaçoğlu, “ 6-7 Ekim’de masun insanlar katledildi ve binden fazla araç yakıldı. Güvenlik güçleri ise bu olaylara seyirci kaldı.” Diyerek hükümetin tavizler verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.