Sudan İstihbarat Başkanı Salah Kuş istifa etti

Sudan İstihbarat Başkanı Salah Kuş istifa etti

Sudan'da askeri darbenin ardından İstihbarat Başkanı Salah Kuş istifa etti.

Sudan’da Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad bin Avf’ın istifa etmesinin ardından Sudan İstihbarat Başkanı Salah Kuş da istifa etti.

Sudan’da bir haber kanalının yaptığı açıklamada Yeni Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah Burhan’ın, İstihbarat Başkanı Salah Kuş’un istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Konsey tarafından yapılan açıklamada "Yeni Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah Burhan Abdurrahman, istifaısını sunan Ulusal Güvenlik ve İstihbarat Başkanı Salah Abdullah Muhammed Salah’ın istifasını kabul etmiştir." denildi.

Öte yandan, Ömer Beşir’in darbe ile devrilmesinin ardından kurulan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Avad bin Avf’ın da istifa etmesi halkta büyük bir sevinç uyandırdı. Bu durumu kutlamak isteyen halk sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen sokaklara döküldü.

Sudanlılar, Yeni Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah Burhan Abdurrahman’ın halkın taleplerini karşılayacak açıklamalar yapmasını bekliyor.

Binlerce kişi ordu merkez komutanlığı önünde oturma eylemlerine devam ederken, Sudan Muhalefet birliği halkı devrim kazanımlarını korumak için meydanlara davet ediyor.

Geçici Askeri Konsey, ülkedeki kötüleşen ekonomik kriz ile mücadele edebilmek için bölge ülkelerinden finansal yardım talep ediyor.

Arap ve Afrikalı diplomatlarla bir dizi görüşme gerçekleştiren Konseyin Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Ömer Zeynel Abidin, Sudan’ın bölge ülkelerinin yardımına ihtiyacı olduğunu belirterek, un ve yakıt gibi temel malzemelerin öncelenmesini istedi.

Afrika Birliği sözcüsü Ebba Kalondo Sudan’da tüm taraflara hızlı bir şekilde anayasal düzene dönme çağrısında bulundu.

Arap Birliği, Sudan'daki gelişmeleri takip ettiğini belirterek, siyasi partileri halkın isteklerini karşılamak için diyalog yoluna başvurmaya çağırdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.