Sudan'da ordu karargâhı önünde çatışma

Sudan'da ordu karargâhı önünde çatışma

Sudan'da dün gece yaşanan çatışmalarda biri subay 5 kişinin öldüğü, en az 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu karargâhı önünde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada, biri subay 5 kişinin öldüğü, en az 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Başkentin birçok bölgesinde güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki ülkenin en işlek caddelerinden Nil Caddesi, protestocular tarafından barikatlarla trafiğe kapatıldı.

Askeri Geçiş Konseyi’nden yapılan açıklamada, kimliği belirsiz bazı şahısların meydana girerek göstericilere ateş açtığı, kaos ve kargaşa ortamı oluşturmaya çalıştıkları ifade edilerek, muhaliflerle işbirliği ve görüşmelerin süreceği belirtildi.

Sudan Doktorlar Komitesi, bazı silahlı grupların ordunun genel karargâhı önündeki protestoculara yönelik saldırısında beş kişinin öldüğünü 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, saldırının arkasında eski rejime bağlı istihbarat birimlerinin ve milis grupların olduğunu iddia etti.

Sudan'da halk gösterileri, 19 Aralık 2018'de başta ekmek olmak üzere birçok ürünün fiyatlarına yapılan zamla birlikte başlamış ve gösteriler siyasi bir muhalefete dönüşmüştü. 11 Nisan'da yapılan askeri darbe sonucu cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir tutuklanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.