Sudan'da protestolar ülke geneline yayılıyor: ölü ve yaralılar var

Sudan'da protestolar ülke geneline yayılıyor: ölü ve yaralılar var

​Sudan'da ekonominin kötüye gidişini protesto etmek için düzenlenen protesto gösterileri ülke geneline yayılırken şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Ekonominin kötüye gidişini protesto etmek amacıyla Sudan'ın Başkenti Hartum'da başlayan eylemler, ülke geneline yayılırken olaylarda şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.  

Hartum'da bir araya gelen grup başkanlık sarayına yürüdü. Güvenlik güçleri, saraya yürümek isteyen grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Ellerinde Sudan bayrakları bulunan kalabalık, ana yolu trafiğe kapatarak, cadde de bulunan bazı araçları ateşe verdi.

Başkent Hartum dışında Demi, Haj Yusuf ve Arkweet semtlerinde gösteriler düzenleniyor. Gadarif'teki gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

Öfkeli grubun Gadarif'te valilik binasını ateşe verildiği belirtildi.

Atbara'da OHAL ilan edilmişti

Sudan'da dün de Atbara, Port Sudan ve Omdurman kentlerinde gösteriler düzenlenmişti. Gösteriler bugün de artarak devam ediyor.

Nil Nehri Eyaleti Hükümet Sözcüsü İbrahim Muhtar, dün yaptığı açıklamada, Eyalet Güvenlik Komisyonunun olaylara ilişkin toplantısı sonrasında Atbara kentinde olağanüstü hal (OHAL) ve dışarı çıkma yasağı ilan edildiğini belirtmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.