Süne ile mücadele toplantısı yapıldı

Süne ile mücadele toplantısı yapıldı

​Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hububatın en önemli zararlısı olan süne ile mücadele toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında, Batman’da süne ile mücadelede görev alacak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki teknik personel ile toplantı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitime; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve süne mücadelesinde İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Nedim Sakçı tarafından teknik personele; hububatın en önemli zararlısı olan sünenin tanımı, biyolojisi, zarar şekilleri, mücadele yöntemleri ve süne sürveyleri konularında bilgiler verildi.

Süne mücadelesi ile ilgili bir konuşma yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın; sünenin hububat ürünlerinde önemli oranda kalite ve verim kayıplarına yol açtığını ve hububat üretimi yapan çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yalçın ayrıca 2018 yılında Batman merkez, Beşiri ve Kozluk ilçelerinde süne sürvey ile mücadelede önemli çalışmalar yapılacağını aktardı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.