Süne mücadelesi eğitim toplantısıyla başladı

Süne mücadelesi eğitim toplantısıyla başladı

2017 yılı süne mücadelesinin ilk adımı olan "Süne Mücadelesi Teknik Personel Eğitimi" Batman'da yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında "Süne Mücadelesi Teknik Personel Eğitimi" Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlendi.

Eğitime İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, Diyarbakır Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Mehmet Duman ve Ziraat Yüksek Mühendisi Vedat Karaca, Batman ve Siirt'te süne mücadelesinde görev alacak teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kiyas, sünenin, hububat ürünlerinde önemli oranda kalite ve verim kayıplarına yol açtığını, çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için süne mücadelesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

2017 yılında Batman merkez ile Beşiri, Kozluk ve Gercüş ilçelerinde süne sürvey çalışmalarının yapılacağını belirten Kiyas, personellerinin, çiftçilere süne mücadelesiyle ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapacağını dile getirdi.

Duman ve Karaca ise personellere sünenin tanımı, biyolojisi, zarar şekilleri, mücadele yöntemleri ve süne sürveyleri konularında gerekli bilgileri verdi. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.