Sünnet töreninde izdiham

Sünnet töreninde izdiham

Diyarbakır'ın Térkan bölgesinin Duranbey (Daraté) köyünde düzenlenen toplu sünnet etkinliğinde dağıtılan yardımları almak isteyen kadınlar izdihama neden oldu.

DİYARBAKIR - Térkan bölgesinde düzenlenen toplu sünnet etkinliğinde Eski Diyarbakır milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu’nun dağıtımını yaptığı yardımları almak isteyen kadınlar izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi.

 

Yardım dağıtım öncesinde konuşan Seydaoğlu, “Geleneksel olarak her yıl burada örf ve adetimizi yerine getiriyoruz. Bugün burada bazı yasakları da dile getireceğiz. Başlık parası günah, haram ve cahiliyet devrinden kaldığı için bu bölgede bunu yasaklıyorum. Kızlarımız alınıp satılan bir mal değildir. Dinimizce de evrensel hukuka göre de başlık parası yasaktır, ben de yasaklıyorum. Getirdiğim bir diğer yasak da kan davaları içindir. Katıl büyük bir günahtır. Peygamber Efendimiz (sav) Veda Hutbesi’nde bu kan davalarını yasakladı. Burada tamamıyla sona ermesi için bugünden itibaren yasaklama getiriyorum” şeklinde konuştu.

 

Son olarak da sünnet giderlinin kendi imkanlarıyla karşıladığını belirten Seydaoğlu, “Çocuklarımızın sünneti için tüm masrafları kendi imkanlarımla karşıladım. Devletin bana verdiği milletvekili maaşı ile bu yardımları ve sünnet töreninin masrafları ile düzenledik.  Bu maaşlarımla sünnet törenin masrafını ve ailelere hediyelerimizi yaptık” diye konuştu.

 

Öte yandan bazı vatandaşlar izdihama neden olan yardımların (Osman İçli/ Sedat Aslan -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler