Süphan Dağı eteklerinde pekmezli kar

Süphan Dağı eteklerinde pekmezli kar

4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı eteklerine gelen misafirlere pekmezli kar ikram ediliyor.

Türkiye’nin üçüncü yüksek dağı olan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'nın eteğinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 300 metre olan Kışkılı köyüne giden misafirlere pekmezli kar ikram ediliyor.

Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı köyde bahar aylarının gelmesi ile birlikte yüksek kesimlerden getirilen kar, pekmez ile karıştırılarak bir tür dondurma haline getiriliyor.

Köylüler, gelen misafirlerine tatlı niyetine pekmezli kar ikram ediyorlar. İlk defa köye gelen Sinoplu Meziyet ve Yetiş Sadıkoğlu çifti, manzaraya doymadıklarını, Türkiye’nin değişik illerine gittiklerini ancak böyle bir ikramı ilk defa yediklerini söylediler.

Sadıkoğlu çifti, yaklaşık 3 yıldan beridir Bitlis’te görev yaptıklarını, ancak bugüne kadar pekmezli kar yemediklerini belirterek, “Burada böyle bir lezzetle karşılaştık. Adana’da ‘Bıcıbıcı’ adında benzer bir karışım yedik. Ancak bunun tadı daha farklı. Bıcıbıcı’ya rakip olabilecek bir tatlı türüdür. Yemeyenleri buraya davet ediyoruz. Gelip bu kadar yüksek dağların hem oksijenini, hem de bu karlı pekmez’in tadını alsınlar.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.