Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı

Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı

Başbakan Erdoğan'ın, gözaltındakilerin cep telefonları olmasının yasalara aykırı olduğunu söylemesi üzerine şüpheli polislerin cep telefonları toplandı.

Emniyetteki 'paralel yapı' mensuplarına yönelik olarak yapılan operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarının cep telefonları tutanakla teslim edilmişti. Bunun üzerine dün iftar ve sahur vakitlerinde ellerinde cep telefonlarıyla görüntülenen polisler, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında konuya ilişkin yaptığı açıklamada birçok zanlının elinde cep telefonları olduğunun haberini aldığını söylemesi üzerine şüpheli emniyet mensuplarının cep telefonları toplandı.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, şüphelilerin fotoğraf çektirmelerinin yasalara aykırı olduğunu belirterek, “Aylar öncesine gittiğimizde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları. Bu yapının mensupların kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içinde yer alan konular değil, suçtur. Yine oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının olduğu haberini aldık. Bununla ilgili de gerekenleri söyledik. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Daha önce mafyanın, çetelerin öyle telefonları olduğunu biliriz. Şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazar çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerini buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması açısından çok önemli” ifadelerine yer vermişti.

Cep telefonlarının savcılık talimatı üzerine toplatıldığını iddia eden avukatlar, telefonların geri alınması için savcılığa başvuruda bulunacaklarını söyledi. Savcılıktan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler