Sur esnafı: Yol çalışmalarının bitirilmesini istiyoruz

Sur esnafı: Yol çalışmalarının bitirilmesini istiyoruz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesini isteyen esnaf, kiralarını dahi ödeyemeyecek duruma geldiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Melik Ahmet Caddesi'nde eylül ayının başında başlatılan yol çalışmalarının tamamlanmamasına tepki gösteren esnaf, bu çalışmaların bir an önce bitirilmesini istedi.

Çalışmalar uzun sürdüğü için kiralarını dahi ödeyemediklerini belirten esnaf, yetkililerden, kendilerine yardım eli uzatmaları talebinde bulundu.

Kiralarını ödeyebilmek için borç altına girdiklerini anlatan esnaftan Tuncay Orhan, daha fazla borçlanmamak ve sorunlarının giderilmesi için çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Çalışmalara eylül ayının başında başlandığını bildiren Orhan, "Yeni bir cadde yapacağız.' dediler. Biz de umutluyduk, 'İyi, güzel bir şey olacak inşallah. Bizi fazla sıkıntıya da koymazlar.' dedik. Çalışmaların ne zamana kadar biteceğini mühendise sorduk. Mühendis bey, 'Üç ay içinde bitirilmesi lazım, sözleşmede böyle bir şey var.' dedi. Esnaf için üç ay kolay bir süreç değil. İki aydır caddenin dörtte biri bile yapılmamış. Bundan dolayı mağdur olduk. Biz burada kiracıyız ve kiramızı ödeyemiyoruz. Borç ediyoruz, kiramızı veriyoruz. Bu sefer de satmak için mal alamıyoruz. Kimse gelmiyor, müşteri de yok. Kim gelecek, bu çamur içinde alışveriş yapacak? Kimse gelmez ki. Bunu yetkililere bildiriyoruz. Kiramızı verseler çok seviniriz." dedi.

"Çalışmaları hızlandırmasalar zararımız üçe katlanır"

Söz konusu çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Orhan, şunları söyledi: "Bu caddenin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Eski sistem bile olsa yine razıyız. Eğer bu çalışmaları hızlandırmasalar zararımız bir ise üçe katlanır. Biraz daha hızlandırıp bitirsinler ki daha fazla cebimizden kiramızı ödemeyelim."

"Çok yavaş davranıyorlar, işi zamanında yetiştirmiyorlar"

Müşterilerin, çalışmalar nedeniyle alışverişe gelmediklerini dile getiren Ferhat Ateş de "Müşteriler gelmediği için masraflarımız karşılanmıyor. Masraflarımız karşılanmadığı için kirayı ödeyemiyoruz, kendi cebimizden para veriyoruz. Çalışmanın bir an önce bitmesi lazım, çok yavaş davranıyorlar, işi zamanında yetiştirmiyorlar. Zamanında yapsalar biz de mağdur olmayız. Burada esnaf mağdur, iş yapamıyor. İş yapamadıkları için de ihtiyaçlarını karşılayamıyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililerden tek isteğinin bir an önce bu yol çalışmalarının bitirilmesi olduğunu sözlerine ekleyen Ateş, "Bizim de iş yapmamız lazım. İş yapamadığımız için bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama bu çalışmanın güzel olacağını düşünüyorum. Sonuç ne olursa olsun muhteşem olacaktır." şeklinde konuştu.

"İşçilerin parasını dahi ödeyemiyoruz"

Epeyi mağduriyetlerin yaşandığını belirten esnaftan Nizam Sincar ise "Şu anda her yer kazıldığı için müşteri gelmiyor, araç giremiyor. Araç giremediği için de kimse gelmiyor. Her yer çamur içindedir, kanal ve çukurdur. Müşteri alışveriş yapmazsa iş olmuyor. Müşteri gelmezse biz eşyayı kime satacağız? İllaki müşterilerin gelmesi lazım ki bir şeyler satalım. Şu anda kiramızı dahi doğru dürüst ödeyemiyoruz. Vergilerimizi, işçilerin parasını dahi ödeyemiyoruz. Ortada epeyi bir mağduriyet var." dedi.

Yetkililerden, Sur içi esnafına yardım eli uzatmalarını isteyen Sincar, sözlerini şöyle tamamladı: "Yetkililerden talebimiz, gelip bu çalışmaların üzerinde durmalarıdır. Çalışmaların bir an önce bitmesi ve bu mağduriyetin giderilmesidir. Özellikle bu Sur içi esnafına bir yardım eli uzatmalılar. Bu çalışmalar ne kadar uzun sürerse bizim epeyi bir mağduriyetimiz olacak."

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.