Sur mağdurları için konut kurası çekildi

Sur mağdurları için konut kurası çekildi

​Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalı süreçte evleri yıkılan mağdurlar için yapılan 5 bin 637 konuttan 238'inin hak sahibi, çekilen kurayla belirlendi.

Diyarbakır'ın sur ilçesinde PKK'nin çukur siyaseti sonrası başlayan çatışmalı süreçten etkilenen hak sahipleri için ilk TOKİ kura çekimi yapıldı.

Üç Kuyular mevkiinde ilk etapta yapımı tamamlanan 238 konut için Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Kura çekiminde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, TOKİ’nin Diyarbakır Çöl Güzeli ve Üç Kuyular bölgesinde yaptığı konutlardan, 238 hak sahibinin kura çekimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm hak sahipleri için yeterli sayıda konutlarının olduğunu belirten Bilgin, "TOKİ, bu saydığım bölgede 5 bin 637 tane konut üretiyor. Bu konutların ilk etapta 795 tanesi tamamlandı. Geri kalanlar kısmen yüzde 70-80 seviyesindeler. Maksimum iki ay içerisinde konutların tamamı bitmiş olacak. İsteyen tüm hak sahipleri için yeterli sayıda konut stokumuz var. Bu kura çekiminden sonra doğrusu vatandaşlarımızın da bu taleplerinin artacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilgin, devamında şu ifadeleri kulandı: "Sadece TOKİ’nin bu bölgelerde yaptığı konutlar değil, aynı zamanda Bakanlığımızın Sur içerisinde olaylardan etkilenen 6 mahallede de konut üretimi çalışmaları devam ediyor. Burada da şu anda ilk etapta başladığımız konutla var, 44 tane. Bildiğiniz gibi daha sonra etaplar halinde burada da bin 500 tane konut üretimimiz olacak. Bu konutlar Diyarbakır'in geleneksel, yöresel mimarisine uygun ve yöresel malzeme, bazalt malzemesinden konutlar üretilmiş olacak. İsteyen hak sahiplerinden buradaki konutlardan da verebiliyoruz. Şu an ilk etapta bize başvuruları olan 500 civarında da bu şekilde hak sahibimiz var."

Hak sahiplerine farklı alternatif sunduklarını belirten Bilgin, "Biz vatandaşlara 4 alternatif sunduk. Dileyen hak sahiplerimize kendi taşınmazların değerlerini nakden ödüyoruz. Bu şekilde bin 300 civarında hak sahiplerinin karşılığını nakden ödedik. Bir diğer alternatifimiz, TOKİ’nin yaptığı konutlardan talep eden olursa onları veriyoruz. Bir diğer alternatifimiz, vatandaşımız kendisi koruma amaçlı imar planına uygun olarak kendisi yapmak isterse koruma amaçlı imar planında o parsel üzerine kendisi projesini hazırlayıp, koruma kurulundan onaylatıp kendisi yapabiliyor. Bir diğer alternatifimiz, Bakanlığımızın Sur’da yapacağı konutlardan isterlerse vatandaşlarımıza verebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kura çekimine Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, kurum müdürleri ve mağdur aileler katıldı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler