Sur Milli Eğitim Müdürlüğü TYP’leri iptal edildi

Sur Milli Eğitim Müdürlüğü TYP’leri iptal edildi

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, TYP kapsamında Sur ilçesinde Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan katılımcıların, yersiz ödeme aldıkları gerekçesiyle çıkışları verildi.

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Koç imzasıyla Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan 97 katılımcı, yersiz ödeme aldıkları gerekçesiyle 14 Şubat 2018 tarihinde çıkışları verildi. 

Yazıda, TYP personellerine gerekli tebliğin yapılaması ve 14 Şubat 2018 tarihi itibarı ile katılımcıların ayrılışlarının yapıldığı ifade edildi.

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Koç, imzasıyla Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen tebliğde, “Tarafınıza tevdi edilmiş olan İş Teftiş Kurulu Başkanlığının 11.08.2017 tarihli ve 7824.9430/SR/03-03 sayılı Soruşturma Raporuna istinaden Toplum Yararına Program Genelgesinin 18’inci maddesinin ikinci fıkrası ile 4’üncü maddesinin 9’uncu fıkrası gereği yapılan tüm yersiz ödemelerin yasal faizi ile birlikte yüklenicilerden tahsil  edilmesi ve ilgili yüklenicilerin yasakları hale getirilmesi yönünden yazılan yazıla istinaden Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün devam eden 249430,251054 ve 251239 portal numaralı projelerden çalışan katılımcıların 14.02.2018 tarihinde çıkışlarının yapılarak İl Müdürlüğümüze bildirilmesi hususunda; gerekeninin yapılmasını arz ederim.” denildi.

Öte yandan, 2019 yılının sonuna kadar da Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında personelin görevlendirilmeyeceği öğrenildi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.