Sur’da oturanlara eşyalarını alma izni verildi video foto

Sur’da oturanlara eşyalarını alma izni verildi video foto

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde oturan bazı vatandaşların, evlerini görmelerine ve eşyalarını almalarına izin verildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinin Fatihpaşa Mahallesi’nde oturan vatandaşların geçici izinle evlerini görmesine ve eşyalarını almalarına izin verildi.

Diyarbakır’ın 5 mahallesinde 2 Aralık’tan bugüne sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur Kaymakamlığı, ilçede evlerini görmek ve eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların dilekçe sunduktan sonra evlerinin son durumunu görmelerine ve eşyalarını kurtarmalarına izin verdi.

Dilekçeleri kabul edilen Surlu ailelere kaymakamlık tarafından randevu verildi. Randevu günü gelenler, ilçedeki Hz. Süleyman Camii’nin girişinde toplandı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından, aileler evlerini görmek üzere içeri alındı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde daha önce oturan, ancak yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan onlarca kişi, Dabanoğlu Mahallesi’nde bulunan polis noktasına gelerek yasaklı bölgeye giriş yaptı.

Pikaplarla eşyalarını almak ümidiyle içeri giren aileler, yapılan kontrollerin ardından Fatihpaşa Mahallesi’ne götürüldü. Bomba imha uzmanlarının da eşlik ettiği aileler ile Sur Kaymakamlığına bağlı görevlilerle birlikte evlere girildi. Öncelikle polisin girdiği evlerde bomba uzmanı polisler tuzaklanmış bomba ihtimaline karşı aramalarını tamamladıktan sonra ev sahibi ile kaymakamlık görevlileri evde hasar tespit çalışması yaptı.

Yapılan incelemelerde evde bulunan hasarlar ve kayıp eşyalar tutanaklara geçirildi. Evlerde sağlam bulunan eşyaların taşınmasına izin verildi.  Aileler yaklaşık 3 saat izin verildiği belirtildi. İzin alamadığı için evlerine giremeyen aileler ise yaşadıklarına tepki gösterdi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.