Sur'da Savcılara ikinci saldırı

Sur'da Savcılara ikinci saldırı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Cumartesi günü çatışmanın yaşandığı yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısının da arasında bulunduğu heyete ikinci defa ateş açıldı.

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde inceleme yapan Cumhuriyet Savcılarına PKK’liler tarafından ikinci kes ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süreli yaşanan çatışmada yaralanan olmadı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı  Ramazan Solmaz, Savcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere sabah erken saatlerde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ve 2 polisin hayatını kaybettiği yere gitti.

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada PKK’liler tarafından uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Polisin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda yaralanan olmazken, heyet olay yerinde ayrıldı.

Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokağa polisin giremediği, PKK’liler ile polisler arasında yer yer çatışmaların devam ettiği ve çatışmanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polisin sevk edildiği belirtildi.

Balıkçılarbaşı esnafı ise çatışmalardan zarar görmemesi için işyerlerini kapattığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, 2 polis  yaralanmıştı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler