Suriye İslam Konseyinden ‘Halep’e Yol Açın’ çağrısı

Suriye İslam Konseyinden ‘Halep’e Yol Açın’ çağrısı

Suriye İslam Konseyi, Rusya ve Esed Rejiminin Halep’teki saldırılarına tepki amacıyla İHH Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

İnsani Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH)’nın genel merkezinde gerçekleştirlen basın toplantısında, Suriye Alimler Birliği Konseyi Başkanı Usame Rıfai, Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdülkerim Bekkar, Ahmed Havva ve Enes el-Abd katıldı.

Suriye Alimler Birliği Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Bekkar, konsey adına yaptığı açıklamada, enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntülerinin Birleşmiş Milletleri ve Güvenlik Konseyini bu soykırımı önlemek için harekete geçirmediğini belirtti.

Bekkar açıklamasında, “Dünyanın özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına, ahlaki sorumluluklarını alıp Halep’teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırmamız gerekti.” ifadelerini kullandı.

“Rusya gözetiminde bir siyasi çözüm kabul edilmemeli”

Suriye’deki katliam, göç ettirme ve tahrip etmenin sorumluluğunu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İnsan Hakları Örgütü ve Arap Ligine yüklediklerini belirten Bekkar, “Halkımıza insani ve ahlaki görevini yapmak için küresel ve bölgesel kuruluşlarından Birleşmiş Milletlere baskı uygulamalarını talep ediyoruz. Özgür Suriye halkını temsil eden bütün siyasi kuruluşlarından siyasi sürecin askıya alınmasını, suçta ortak olduğu için Rusya gözetiminde herhangi bir siyasi çözüm kabul etmemesini talep ediyoruz.” dedi.

“Halep halkını kurtarmak için…”

Dünya halklarına da seslenen Bekkar, “Suriye Halkının nasıl bombalandığını, sadece patlamaların değil, belki de ağlama sesleri duyulan Halep halkını kurtarmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da Halep’e yardım gönderilemediğini, Suriye meselesinin kadın ve çocuklar üzerinden bütün devletlerin siyasetinin bir parçası olduğunu belirterek, “Bunu çok acı bir şekilde söylüyorum.İslam ülkelerinin ve İslam devletlerinin dürüst olması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler