Suriye Kürdistan'ı partileri Hewlêr'de toplanıyor

Suriye Kürdistan'ı partileri Hewlêr'de toplanıyor

Suriye Kürdistan'ında örgütlü siyasi partilerin temsilcileri, Mesud Barzani ile toplantı yapacak.

HEWLÊR- Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-S) Genel Sekreteri Suud Mella, Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) ve Suriye Kürdistanı Halk Kongresi’nin (EGRK), 13 Ekim’de Hewlêr’de, Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani’yle biraraya geleceğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan KDP-S Genel Sekreteri Mella, toplantıda ağırlıklı olarak Rojava’daki durumu, özellikle de Kobani’yi konuşacaklarını kaydetti.

 

Toplantının önemli başlıklarının birinin de “askeri” konu olacağını belirten Mella, ENKS ile ERGK’nin Pazartesi günü ayrıca ortak bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi.

 

Barzani başkanlığında Hewlêr’de 11 Temmuz 2012’de bir araya gelen 16 Kürt partisi, “Hewlêr Mutabakatı”nı imzalamıştı. Bu toplantıda Suriye Kürt Ulusal Konseyi oluşturulmuştu.

 

Konsey, 24 Temmuz’da tüm örgüt temsilcilerinin içinde yer aldığı “Kürt Yüksek Konseyi”ni kurdu ve bölgeyi bu konseyin yönetmesi kararı alındı. Ancak PYD sonradan bu mutabakatı bozarak tek başına hareket etmeye başladı.

 

Yeniden başlayan görüşmelerde PYD, ihlâl ettiği anlaşmaya yeniden bağlılık bildirdi. Ayrıca Kürt Yüksek Konseyi’nin Cenevre’deki görüşmelerde Kürtleri temsil etmesi kararlaştırıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.