"Suriye Masası" dünya birinciliği getirdi

"Suriye Masası" dünya birinciliği getirdi

​Gaziantep Ticaret Odası, her geçen gün sayıları artan Suriyeli şirketlere hizmet vermek amacıyla 2016 yılında bünyesinde kurduğu "Suriye Masası" 'Dünya Odalar Yarışması'nda dünya birincisi oldu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), kentte her geçen gün sayıları artan Suriyeli şirketlere hizmet vermek amacıyla 2016 yılında bünyesinde kurduğu "Suriye Masası" ile Brezilya-Rio'da düzenlenen 'Dünya Odalar Yarışması'nda birincilik elde etti.

110 ülkeden 45 milyon işletmenin temsil edildiği Dünya Odalar Federasyonu tarafından Brezilya’nın Rio kentinde 11’inci kez düzenlenen yarışmada 3 ayrı kategoride ödül verildi. “En Sıra Dışı Projeler” kategorisinde Gaziantep Ticaret Odası birinci oldu.

Proje ve ödül ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, dünyaya seslerini duyurarak Gaziantep’e bu ödülü getirecek olmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm Gaziantep Ticaret Odası ailesine teşekkür eden Yıldırım, “Bu önemli başarının arkasında 121 yıllık dev çınar, bölgemizin lokomotif kurumlarından olan Gaziantep Ticaret Odası ailesi var. Ben bu ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünyada başka bir örneği olmayan bu yarışmada dünyanın dört bir yanından 73 projenin katıldığını dbelirten Yıldırım, “Kolay değil 110 ülkeden bin 200 delegenin katılım gösterdiği bu organizasyonda projemizi sunarak şehrimizi ve odamızı tanıtma fırsatı bulduk. ‘En Sıra Dışı Projeler’ kategorisinde Rusya, Avusturya, Katar ve Portekiz’den odalar ile yarıştık. Çok şükür ki gala gecesinde dünya birincisi olmak, bize nasip oldu.” ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları sevinç ve mutluluğun tarif edilemez olduğunu belirten Yıldırım, “Tüm dünyanın önünde birincilik anonsu yapılırken ‘Gaziantep’ isminin geçtiği anda yaşadığım o duyguyu kelimelerle ifade etmek çok zor. Şanlı bayrağımızı açarak kardeş odamız Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte orada Gaziantep’imizi haykırdık.” şeklinde konuştu.

Ödül alan proje hakkında da bilgi veren Yıldırım, “GTO Suriye Masası” projesi ile temel amaçlarının birlikte yaşayabilme kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi.

“Mülteci olmak kimsenin kendi tercihi değildir”

Mülteci olmanın kimsenin tercihi olmadığını söyleyen Yıldırım, “Suriye’de yaşanan savaş ile başlayan göçü ilk karşılayan illerden biri olarak, büyük bir sorumlulukla karşı karşıya kaldık. Unutmayalım ki mülteci olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Üstelik bu bizim için de sıra dışı beklenmedik bir gelişmeydi. İhtiyacımız olan birlikte yaşayabilmeyi öğrenmek ve mevcut potansiyeli yeni iş alanlarına, üretime ve istihdama yönelterek birlikte yaşayabileceğimiz bir sistem kurmak. Oda olarak biz de bu noktada üzerimize düşeni yapmak istedik.” diye konuştu.

Yıldırım, “Bu noktada önemli hususlardan biri de yerel ekonominin de zarar görmeden yeni ekonomik değerler yaratmak, haksız rekabeti önlemek ve birlikte çalışarak, birlikte üretebilmenin önünü açabilmekti. Proje de bu bakış açısından doğdu. ‘Suriye Masası’ ile mültecileri şehrimizdeki sosyal ve ekonomik hayata entegre etmenin yanı sıra, bu uygulamanın tüm dünyaya örnek olmasını diliyoruz. Çünkü bu küresel bir mesele ve odalar olarak hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.