Suriye sınırında özel güvenlik bölgesi uygulaması

Suriye sınırında özel güvenlik bölgesi uygulaması

Gaziantep'in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesi sınırında 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" uygulaması ilan edildi.

Suriye'nin Cerablus kentiyle komşu olan Karkamış ilçesinde sınır hattındaki bazı alanların, Gaziantep Valiliği tarafından verilen kararla 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, sınırdaki güvenlik durumunu desteklemek amacıyla Karkamış ilçesinin Beşkılıç ile Türkyurdu mahalleleri arasında kalan bölgenin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde 26 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile valiliğimizce 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Buna göre, 26 Haziran-10 Temmuz 2017 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının jandarma ve polis tarafından yapılacağı kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler