Suriye sınırındaki mayınlı alanda çıkan yangın korkuttu

Suriye sınırındaki mayınlı alanda çıkan yangın korkuttu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Türkiye ile Suriye sınırını ayıran mayınlı alanda çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Türkiye ile Suriye sınırını ayıran mayınlı alandaki kuru otların tutuşmasıyla yangın çıktığı belirtildi. Kısa sürede büyüyen ve tüm alanı kaplayan çıkan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.  

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Nusaybin İtfaiye ekipleri ve 2. Hudut Taburuna bağlı TOMA araçlarının yaklaşık üç saatlik müdahalesiyle yangın güçlükle kontrol atına alındı.

Mayınlardan dolayı alanın içerisine giremeyen itfaiye ekipleri, askeriyenin belirlediği noktalardan yangına müdahale etti.

Öte yanda sınıra yakın Mor Yakup Mahallesi'ne bağlı Kaymakam Sabri Başköy Caddesi'nde oturan vatandaşlar, yangın nedeniyle büyük korku yaşadı. Yangının mayınlı alandan çıkarak ev ve iş yerlerine sıçramasından korkan vatandaşlar, seferber oldu. Ev ve iş yerlerinin yakınına kadar gelen yangına mahalle sakinleri de evlerinden su hortumları ile taşıdıkları kovalarla yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler