Suriye sınırındaki özel güvenlik bölgesi uygulaması uzatıldı

Suriye sınırındaki özel güvenlik bölgesi uygulaması uzatıldı

​Gaziantep Valiliği, Suriye sınır hattında ilan edilen özel güvenlik bölgesi uygulamasının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Gaziantep Valiliği, Suriye'nin Cerablus kentine komşu Karkamış sınır hattındaki alanı yeniden 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada, uygulamanın 14 Eylül’e kadar süreceği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, sınırda güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmeyi amaçlayan uygulamanın 15 gün süreyle uzatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; hududun geri bölgesinde, 31 Ağustos 2018 Cuma günü saat 17.00'de başlayıp, 14 Eylül 2018 Cuma günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 31 Ağustos 2018- 14 Eylül 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler