Suriye tarafında İİT şehri kurulacak

Suriye tarafında İİT şehri kurulacak

Kilis'te, Suriyeli sığınmacılar için yapılan 'Psikososyal Travma müdahale Merkezi'nin açılışında konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Suriye tarafında İİT şehrinin kurulacağı söyledi.

KİLİS- Suriyeli sığınmacılar için yapılan 'İslam İşbirliği Teşkilatı Psikososyal Travma müdahale Merkezi'nin açılışında konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Suriye tarafında bin hanelik bir İİT şehrinin kurulacağı söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye'deki sığınmacılar için yapılan 'İslam İşbirliği Teşkilatı Psikososyal Travma Müdahale Merkezi'nin açılışını yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT/OIC) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu Suriye'de olaylar çıktığı günden beri meselenin özelliklede insani boyutuyla çok yakından ilgilendiklerini belirterek; Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşlarının tespit yapabilmesinin teşkilatın desteğiyle mümkün olduğunu söyledi.

İİT'nin Suriyelilere olan yardımlarını genelde Ürdün ve Lübnan tarafından yapıldığını belirten İhsanoğlu, "Türkiye'de, Suriyeliler için yapılan yardımları görünce biz yardımları Ürdün ve Lübnan'a kaydırdık. Orada konteyner kentler ve okullar açtık. Değişik ülkelerden gelen yardımları o tarafa yönlendirdik. Türkiye'de sayı ve ihtiyaç arttıkça bazı gereksinimler de belirdi. Hükümetimiz ve yardım kuruluşları çeşitli yardımları yapıyor ama bir boşluğu gördük, o da travma merkeziydi. Kilis'e bir travma merkezi kurmayı uygun gördük. Bugün bu merkezin açılışını yapacağız ." dedi.

Sınırın Suriye tarafında İİT/OIC şehri kuracaklarını da bildiren İhsanoğlu, "Çok yakın bir zamanda İslam İşbirliği Teşkilatının şehrini veya kampını kuracağız. Onu da bu tarafta değil, sınırın öbür tarafında yapalım ki bu insanlar mülteci sıfatından kurtulsun, kendi vatanlarına dönsün ve yükler hafiflesin. Kamp bin haneli olacak, burada 5 bin kişi barınacak. Bunlardan birkaç tane daha yaparsak sıkıntılar da azalır." dedi.

Aile ve sosyal Politikala Bakanı Fatma Şahin ise, Kilislilerin kültür ve inançlarının gereği olarak Suriyelileri kucakladığını, ekmeklerini paylaştığını belirterek, yapılan fedakarlığın Kilislilerin duyarlılığını gösterdiğini vurguladı.

İhsanoğlu ve Şahin, travma merkezinin ardından konteynır kentteki Suriyelileri ziyaret etti.
(Şefik Mert-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.