Suriye'deki çadır kentlerde kış mevsimi zor geçiyor

Suriye'deki çadır kentlerde kış mevsimi zor geçiyor

Ülkelerinin çeşitli bölgelerinden tahliye edilen Suriyeliler, Türkiye sınırına yakın bölgelerde sığındıkları çadır kentlerde kış mevsiminin zor şartlarıyla mücadele ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır kentlere sığınan Suriyelilerin zorlu yaşamı, havaların soğuması ve yağmurla beraber daha da zorlaştı.

Suriye'deki iç savaştan dolayı binlerce Suriyeli, güvenli liman olarak gördükleri başta Türkiye olmak üzere çevredeki ülkelere sığındı. Ülkelerini terk etmeyen Suriyeliler ise çeşitli şehirlerde Türkiye sınırına yakın bölgelerde oluşturulan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Suriyeliler, kış mevsiminin çetin şartları sebebiyle sıkıntılı günler yaşarken, mevsim yağmurlarının da altyapısı olmadığı için çadır kentte hayatı daha da zorlaştırdığı görülüyor. Çadır kentlerde hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilerin yaşamı, kışın gelmesiyle daha da ağırlaştı.

Havaların soğuması üzerine bir yandan ısınma problemini gidermeye çalışan Suriyeliler, diğer yandan da yağmur sonrası çamur deryasına dönüşen yol ve çadırlar için çözüm bulmaya çalışıyor. Özellikle de çocukların soğuklardan daha çabuk etkilendiği çadır kentlerde bazı çocukların üzerinde yazlık elbiseler ve terlik olması Suriyelilerin ne denli zor şartlar altına yaşadığını gösteriyor.

Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştırıyor. Bölgede aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta da sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.

Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki çadır kentlerde kış mevsiminin çok zor şartlarıyla mücadele eden Suriyeliler, yardım kurumlarının ve hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunuyor.

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep'e bağlı Cerablus, Bızaa, Azez ve Aktarin bölgelerinde bulunan çadır kentlerde 7 bin ihtiyaç sahibine battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH, Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan kamplarda kış aylarında yaşam mücadelesi veren ailelere kış yardımında bulundu.

"Sıcacık Bir İyilik" sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya çalışan İHH, Suriye'de kış çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemlerin en sert kışı yaşanan bölgede bulunan dağınık kamplarda 7 bin aileye battaniye dağıtımı yaptı.

Yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Babuselam Suriye Çalışmaları Koordinatörü Hasan Aksoy, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki çadır kentlerde sığınan Suriyelilerin kış mevsiminin zor şartlarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Aksoy, "Bu sene kış ayının sert geçmesinden dolayı bölgede yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Soğuk hava şartlarının şiddetini giderek artırması kamplarda yaşamın devam etmesini zorlaştırıyor. Bizler bu ailelere battaniye dağıtımı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kış mevsiminin sonuna kadar kamp bölgelerinde yaşayan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Aksoy, tüm hayırseverleri Suriyeli mültecilere destek vermeye davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler