Suriye'deki gruplardan Rusya'nın saldırılarına ortak tepki

Suriye'deki gruplardan Rusya'nın saldırılarına ortak tepki

Rusya’nın Suriye’deki bazı noktaları bombalaması nedeniyle ortak bildiri yayımlayan Suriye'nin Direniş Grupları, Rusya’nın saldırılarının her türlü siyasi çözümü bitirdiği ifade etti.

Rusya’nın Suriye’deki bazı noktaları bombalamasının ardından Suriye'nin Direniş Grupları ortak bildiri yayımladı. Bildiride; sivil halkın bulunduğu bölgelere yapılan saldırıların IŞİD bahaneli bir işgal olduğu o yüzden de bu saldırıların Suriye’deki her türlü siyasi çözümü bitirdiği ifade edildi.

Rusya’nın Suriye’ye yaptığı saldırılara tepki gösteren direniş grupları, Suriye'de kendisinden başka muhatap bulamayan Esed yönetiminin meşruiyetini yitirdiğini bundan dolayı da Rusya’nın saldırılarının açıkça Suriye topraklarını işgal anlamına geldiğini söyledi.

Rus uçakları tarafından saldırıların yapıldığı Humus bölgesinde IŞİD’e (DAEŞ) ait hiçbir oluşum ve karargâhın bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Rus Uçakları tarafından Humus kırsalında gerçekleştirilen ve elliye yakın sivil vatandaşımızın şehit olmasına sebep olan katliam, Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği ilk savaş savaş suçudur. Çünkü Rus uçaklar tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAEŞ’e ait hiçbir oluşum ve karargâh bulunmamaktadır.”

Dünyanın gözü önünde sivillere karşı gerçekleştirilen bu korkunç katliam ve diğer katliamların Rus Hükümetinin Suriye’yle ilgili teröristleri vuruyoruz yalanını açıkça ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, Suriye halkının bu saldırıları unutmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Rusya’nın bu saldırıları siyasi olarak direnişin en kritik safhasında gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, bu işgalin her türlü siyasi çözümü de bitirdiği ifade edildi.

Son olarak; “Suriye’nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir” denilen açıklamada Suriye’deki bütün silahlı guruplara birlik çağrısı yapılarak: “İşbirlikçi Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz.” denildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.