Suriyeli çocuklar için gezi düzenledi

Suriyeli çocuklar için gezi düzenledi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Muhacir Der, Suriyeli çocuklar için gezi düzenledi.

Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Muhacirlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği (Muhacir Der) Suriyeli çocuklara kanat germeye devam ediyor. Dernek, çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atmaları için şehirde bulunan çiftliğe gezi düzenledi.

Muhacir Der, Ceylanpınar ilçesinde kalan Suriyeli Mültecilere eğitim, yardım ve dayanışmanın yanı sıra sosyal aktivite, gezi programları da düzenlemekte.

Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Muhacir Der Başkanı İbrahim Bektaş, “çıkan savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek sınır komşumuz olan Rasulayn’den ilçemize sığınan Suriyeli Muhacir kardeşlerimize gücümüz nispetinde yardım etmeye çalışıyoruz. Derneğimiz eğitim, yardımlaşma ve dayanışmanın yanı sıra sosyal aktivite olarak futbol turnuvaları, gezi ve piknik gibi faaliyetle de yürümektedir. Derneğimizin üye ve gönüllülerinden oluşan eğitimci kadromuzla öğrencilerimizin okul derslerine yardımcı olmakla birlikte çocukların stres atmaları için farklı yerlere gezi ve piknik alanlarına götürüyoruz.” dedi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.