Suriyeli çocuklara aşı yapılacak

Suriyeli çocuklara aşı yapılacak

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca, 5 yaş altı Suriyeli çocukların aşıları yapılacak.

Diyarbakır İl Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 yaş altındaki Suriyeli çocukların aşıları 15-28 Şubat tarihinde yapılacağı belirtildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 0-59 ay geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklara yönelik 15-28 Şubat tarihleri arasında aşı yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Halk Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından Suriyeli nüfusun ağırlıklı olarak yaşadığı ve İlimizin de içinde yer aldığı 0-59 ay geçici koruma altındaki Suriyeli çocuklarımıza yönelik 15-28 Şubat tarihleri arasında aşılama hizmetleri verilecektir." denildi.

Yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamanın devamında, "Hastalıklara en hassas grup olan 0-59 ay arasındaki kimliği olsun ya da olmasın eksik aşılı tüm Suriyeli çocuklarımızın aşıları ücretsiz olarak tamamlanacak ve kendilerine aşı kartı verilecektir. Aşıları tam olan çocukların ise aşı bilgileri kaydedilecektir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bağışıklama hizmetlerini en yüksek kalitede sunmaya büyük önem verilecektir. Unutmayınız aşılar hastalıklardan korumaktadır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.