Suriyeli çocukları mutlaka kazanmak gerekir

Suriyeli çocukları mutlaka kazanmak gerekir

AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuğun olduğuna işaret ederek kayıp bir neslin ortaya çıkmaması için çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu başkanlığında toplandı.

"Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret"

Türkiye'deki Suriyeliler hakkındaki bazı iddialara değinen Uslu, Suriyelilere maaş verilmediğini, hayatlarını idame ettirmeleri için yardım edildiğini belirtti.

Suriyelilerin, suç oranına karıştıklarına ilişkin iddiaların söylendiği gibi yüksek olmadığını vurgulayan Uslu, "Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret ve gerçekleri yansıtmıyor. Gaziantep'te brifing aldık. İşlenen tüm suçların yüzde 3'ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük." diye konuştu.

"İyi yönetilmesi durumunda göçten iyi sonuçlar elde edilebilir"

Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyelinin yaşadığını aktaran Uslu, "Bunlara insani ve adalet duygusu temelinde yaklaşıyoruz. Göç, isteğe bağlı bir durum değil, zorunlu gerekçelerle yapılıyor. İyi yönetilmesi durumunda göçten iyi sonuçlar elde edilebilir." ifadelerini kullanarak savaştan kaçan sığınmacıların büyük bir travma yaşadığına dikkat çekti.

Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuğun olduğunu aktaran Uslu, "Kayıp bir nesil ortaya çıkmaması için çok ciddi çalışmalar yapılması lazım. Bu rakam çok ciddi ve bu çocukları mutlaka kazanmak gerekir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.