Suriyeli engelli mağdurun tekerlekli sandalye talebi

Suriyeli engelli mağdurun tekerlekli sandalye talebi

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığınan yürüme engelli Suriyelinin dramı görenleri yüreğini burkuyor.

ŞANLIURFA - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sığınan yürüme engelli Muhammed ismindeki Suriyeli, ilçe kaymakamından yardım isteyerek kendisine bir tekerlekli sandalye alınmasını istedi.

 

Ceylanpınar halkının kendisine yardım ettiğini belirten yürüme engelli Muhammed  “Ceylanpınar halkı çok yardım sever insanlar, bana yardımcı oluyorlar. Maddi olarak ta  ihtiyacımı gideriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Kaymakamdan bana yardımcı olmasını, mümkünse bir tekerlekli sandalye almasını istiyorum” dedi.

 

Suriyeli mağdur Muhammed’e yardım çağrısında bulunan Ceylanpınarlı İbrahim Bektaş isimli bir vatandaş ise, “Kendi ülkelerinden istenmeyen sebeplerden dolayı ülkemize iltica etmek zorunda kalan bu kardeşlerimize destek olmak, yardımcı olmak bizim insanlık vazifemiz. Her şeyden önce bu insanlar bizim din kardeşlerimiz. Onların her türlü hususta yardımına ulaşmamız, ihtiyaçlarını gidermemiz bizim asli vazifemizdir. Bu kardeşimizi bazen yollarda geri geri sakat ayağını yere sürterek sürdüğü tekerlekli sandalyesinin çok eski ve artık işlev göremez hale geldiğini görüyoruz. Hayır sever vatandaşlar, Kaymakam veya ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bu engelli kardeşimize yardım etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.