Suriyeli kadın ikinci gözünü de kaybetmek istemiyor

Suriyeli kadın ikinci gözünü de kaybetmek istemiyor

Suriye'de iken yakalandığı kanser hastalığından dolayı bir gözünü kaybeden ve diğer gözünü de kaybetme tehlikesi yaşayan Suriyeli kadın, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 4 yıl önce kanser hastası eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Gaziantep’e yerleşen ve Suriye'de iken yakalandığı kanser hastalığından dolayı bir gözünü kaybeden Ayşe Musa (56), diğer gözünü de kaybetme korkusu taşıyor.

Suriye'de yakalandığı göz kanseri hastalığından dolayı geçirdiği ameliyatın ardından bir gözünü kaybeden Ayşe Musa, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Diğer gözünü de kaybetmemek için defalarca hastaneye gittiğini belirten Musa, ancak kendisi ile ilgilenilmediğini ileri sürerek en büyük arzusunun, diğer gözünü de kaybetmemek için yetkili ve hayırseverlerin kendisine yardım etmesi olduğunu söyledi.

Şahinbey ilçesinin Akdere Mahallesi'nde evli oğlu ile birlikte hayata tutunmaya çalışan Musa, eşinin kanser hastası olduğu için çalışamadığını, evli ve iki çocuk babası oğlunun aldığı maaşla geçindiklerini söyledi.

Suriye'deki savaştan kaçarak 4 yıl önce Gaziantep’e yerleşen 10 kişilik Suriyeli Musa ailesi, anneleri Ayşe Musa’nın ameliyat olabilmesi için çaba gösteriyor. Anne Musa, Suriye'de iken yakalandığı göz kanseri hastalığından dolayı geçirdiği ameliyatla bir gözü alındı. Tedavi için Türkiye’ye gelen Musa’nın sağlık durumu, aradan geçen zaman içinde gittikçe kötüye gitti. Yaklaşık 6 yıldır tek gözü ile hayata tutunmaya çalışan Musa, doktorların kendisine diğer gözünü de kaybetme riski olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylendiklerini ifade etti.

Tedavi için geldiği Türkiye’de defalarca hastaneye gittiğini, kimsenin kendisi ile ilgilenilmediğini iddia eden Musa, “4 yıl önce Suriye’den Türkiye’ye geldik. Suriye’de savaş vardı. Hayat durma noktasına geldi. Ondan dolayı biz de Türkiye’ye geldik. Ben ilk önce gözümden ameliyat olmak için geldim. Suriye’de iken ameliyat olmuştum, bir gözümü aldılar. Türkiye’ye de göz nakli için geldim. Kaç defa hastaneye gittim ama kimse bana bakmadı.” dedi.

Tedavi için hangi hastaneye gitse başka bir hastaneye gönderildiğini ve bir türlü tedavi olamadığını ileri süren Musa, “Gözüm kanser olmuştu. 6 sene önce de gözümü aldılar. Gözümü aldırmama rağmen kanser boynuma kadar yayıldı. Boynumdan da ameliyat oldum. Hastaneye gidip geliyorum, kimse benimle ilgilenmiyor. Şimdi gözüm yok. Türkiye’de hiç ameliyat olmadım. Göz nakli olacağım. Ama kimse benimle ilgilenmiyor. Ben hangi hastaneye gitsem beni başka bir hastaneye gönderiyorlar. Beni İstanbul’a gönderiyorlar. Bende ne yol biliyorum, ne de imkanım var. Gücüm de yoktur. Eşim de kanser hastası olduğu için onu bırakıp İstanbul’a gidemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ameliyat olmadığı takdirde diğer gözünü de kaybetme tehlikesi olduğunu belirten Musa, “Benim ameliyat ve göz nakli olmam gerekiyor. Kanser olduğum için, hastalık diğer gözümü de rahatsız ediyor, gözüm sürekli ağrıyor, bu gözümü de kaybetmek istemiyorum. Gözümü kaybetmemek için sürekli ilaç kullanıyorum. Eğer o ilaçları kullanmasam gözümü kaybetme riski var. Yetkililer ve hayırseverler bu konuda bize yardımcı olurlarsa sevinirim.” diye konuştu.

Suriye’de hiçbir şeylerinin kalmadığını ve Suriye’deki savaşın milyonlarca insanı ülkesinden ettiğini, bir o kadar da çocuğu yetim ve öksüz bıraktığını belirten Musa, ülkesine olan özlemini dile şu sözlerle dile getirdi:

“İnşallah bu savaş durur. Eskisi gibi ülkemizde yaşarız. Bu savaşın artık son bulmasını ve ülkemize dönmeyi arzuluyoruz. Bütün çocuklarımız yetim öksüz kaldı, evimiz yıkıldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. İnsanın kendi ülkesinden ayrı olması ve bu hallere düşmesi çok zor. Her birimiz bir tarafa dağıldık. Bu savaş bizi çok zarara uğrattı. İnşallah bu savaş durur, herkes ülkesine döner.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler