Suriyeli öğrencilere yıl sonu etkinliği düzenlendi

Suriyeli öğrencilere yıl sonu etkinliği düzenlendi

Şanlıurfa’da Suriyeli çocuklara eğitim veren Said Geçici Eğitim Merkezi, yıl sonu etkinliği düzenledi.

Şanlıurfa’da Suriyeli çocuklara eğitim veren Said Geçici Eğitim Merkezi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının bitimiyle etkinlik düzenledi.

Karaköprü Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Akademisi Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İsa Doğan Yüksel, Said Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Ayhan Karataş, Said Geçici Eğitim Merkezi sorumlusu Hasan Süleyman, Kuveyt Necat-ı Hayriye Derneği Başkanı İbrahim El-Bedir, öğrenciler ve velileri katıldı.

Merkezin öğrencilerinden Muhammed Matar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, yıl boyunca Suriyeli çocuklara verilen eğitim konulu bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Said Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Ayhan Karataş, Suriyeli öğrencilerin, kendilerine Allah tarafından gönderilen bir emanet olduklarını söyledi.

Karataş, "Bu emaneti en güzel bir şekilde korumak, yetiştirmek boynumuzun borcu ve kardeşliğimizin gereğidir. Biz bu öğrencilerimizi gelecekte Suriye’nin mimarları, yöneticileri, bakanları ve devlet başkanları olarak görmek istiyoruz. Bunun için hep beraber çok çalışmalıyız." dedi.

Suriyelilerin, bir kardeş olarak her zaman yanlarında olacağını söyleyen Karataş, “Her milletin sıkıntılı ve zor zamanları olmuştur. Biz Türkiye olarak nasıl ki kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz'da ümitsizliğe düşmeden düşmanlarımızı yendiysek Suriyeli kardeşlerimizin de bu sıkıntıdan kurtulacağına inanıyoruz. Biz kardeş olarak, Ensar olarak her zaman yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Etkinlikte Arapça bir şiir okuyan Abdurrahman Sed-el Muslu salondakilerine duygulu anlar yaşattı.

Hüseyin İriş’in ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik, Suriyeli öğrencilerin yaptıkları el sanatlarının sergisiyle sona erdi. (Hüseyin Sayhar- İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler