Suriyeli ressamlardan sergi

Suriyeli ressamlardan sergi

Şanlıurfa'da Suriyeli ressamlar tarafından hazırlanan resimler, düzenlenen törenle sergiye açıldı.

Şanlıurfa'da Eğitim-Bir-Sen’in desteğiyle 'Zaman Kardeşlik Zamanı' sloganıyla 7 Suriyeli ressam tarafından yapılan 50 eser düzenlenen törenle sergiye açıldı.

Açılan sergi hakkında bir açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu sergide toplamda 7 Suriyeli ressamın ve 50 eserin sergilendiğini ve bu serginin 21-22-23 Kasım tarihlerinde ziyarete açık olacağını söyledi.

Çoşkun, “Urfalıları bu sergiye gelip görmelerini istiyoruz. Hem moral ve motivasyon olsun diye hem de onlara sahip çıkma adına bu ziyaretlerle onlara sahip çıktığımızı gösterelim.” dedi.

Suriyeli Hasan El Berri ise sergi açarak Suriyelilerin sadece sığınan bir topluluk olmadıklarını, sanatla da var olduklarını göstermek olduğunu ifade ederek, Suriyelilerin Türkiye’de kardeşçe yaşadığını ve bu gibi programların Suriye ve Türkiyelilere faydası olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşirken, davetliler sergi salonunu gezerek, eserleri incelediler.   

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen açılışa, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.