Suriyeli tutsak kadınlar için bir araya geldiler

Suriyeli tutsak kadınlar için bir araya geldiler

​Bursa'da, Vicdan Hareketi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Suriye'deki hapishanelerde çeşitli işkencelere maruz bırakılan kadınların serbest bırakılması amacıyla basın açıklaması yaptı.

Orhangazi Parkı önünde toplanan ve üzerinde "Suriye zindanlarından 7 bin kadın ve çocuk serbest bırakılsın", "Suriye'de tutsak kadınlara özgürlük" ve "Katliama dur de" yazılı döviz taşıyan katılımcılar, "tekbirler" getirdi.

Daha sonra gruptakiler adına basın açıklamasını İmran Tezcan okudu. Tezcan, 'Vicdan Hareketi'nin insan hayatını korumayı hedefleyen ve herkes için onurlu bir yaşam isteyen bir hareket olduğunu söyledi.

Suriye hapishanelerinde yaşananlardan dolayı utandıklarını ifade eden Tezcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hapislerde tutulan mazlum her kadın insanlığın geleceğine dair umudumuzu biraz daha kaybettiriyor. İnsanlığımızdan utanıyoruz, insanlığımızı kaybediyoruz. Suriye savaşı sırasında sayısız savaş suçu işlendi. Uluslararası sözleşmeleri etkili olarak uygulaması gereken devletler, uluslararası yargı mekanizmaları ve uluslararası toplumun bütün bileşenleri sivil insanların, kadın ve çocukların korunmasından sorumludur. Kadınlar ve çocuklar korunmalı, hiçbir hiçbir şekilde esir tutulmamalı, taraflarca herhangi bir şeklide pazarlık konusu ve unsuru yapılmamalıdır."

Basın açıklamasının ardından Suriye hapishanelerinde kalan kadınların yaşadıkları okundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler