Suriyeliler ile Arakanlılar yararına kermes

Suriyeliler ile Arakanlılar yararına kermes

Suriyeliler ile Arakanlılar yararına '15 Temmuz Anaokulu ile Kızılay el ele' sloganıyla Kızılay ile 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu tarafından kermes açıldı.

Kızılay Batman Şubesi ile 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu işbirliğiyle Batman Üniversitesi Merkez Kampusu avlusunda '15 Temmuz Anaokulu ile Kızılay el ele' sloganıyla Suriyeliler ile Arakanlılar yararına kermes açıldı.

Kermes, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu yönetimi, veliler ile öğrenciler katılımıyla kesilen kurdeleyle açıldı.

Kermese yer temininde yardımcı olan Rektör Prof. Dr. Durmuş, Batman Üniversitesi olarak böyle anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Kermes için yer temininde bulunan üniversiteye ve destekte bulunan Kızılay'a teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtalan, "Suriye'deki çocuklar için bakanlığımız ve hükümetimiz uzun bir süredir ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz de bu kapsamda geçen sene 3 TIR malzeme gönderdik. Bu kermesimiz de Kızılay'ımızın işbirliğinde ve rektörümüzün de desteğiyle elde edeceğimiz nakdi yardımları Fırat Kalkanı kapsamında bizim şu an eğitim hizmeti verdiğimiz Suriye'deki çocuklar için göndereceğiz." dedi.

Yapılan kermes ile ilgili Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, ise şunları kaydetti: "29 Ekim 4 Kasım Kızılay haftası nedeniyle ülkenin dört biryanında Kızılay haftası kutlanıyor. Bu anlamlı haftada minik öğrencilerimizin de böyle bir kermes düzenlediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geliri ne kadar olması önemli değil, çocuklarımızın büyüklere örnek olacak güzel bir etkinliğin yapılması önemlidir. Ülke genelinde toplanan gelirde sadece Suriyelilere değil, Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize de ihtiyaçlarını gidermek içinde ülke genelinde böyle bir çalışma başlatılmıştır."

Yardımlaşma ve dayanışmayı çocuklara kazandırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdürü Esra Özdemir, "Kızılay ile birlikte kermes etkinliğini yaptık. Kermeste bize yardımcı olan en çok velilerimizdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onlarla işbirliğiyle hazırladık. 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu olarak inşallah güzel bir hayır kampanyası başlattık. Milli Eğitim Müdürüm ve Sayın Rektörümün de birlikteliğiyle inşallah güzel bir çalışma olur." ifadelerini kullandı.

Öğrenci verilerinden Volkan Arı, "Çocukların okul dışında bir ortamda eylenmesi eğlenirken de maddi olarak küçük de olsa Kızılay'a bir katkıda bulunacak olması bizi mutlu ediyor. Çocuklar burada hem eğleniyorlar hem de annelerinin evde yaptıkları tatlı ve yemekleri burada arkadaşlarıyla paylaşarak kendilerini mutlu hissediyorlar. Bunun yanında okul ile buluşmasına ve kaynaşmasına vesile oldu. Çocuklar Kızılay gibi bir kuruluşun olduğuna şahit oluyor. Bu da hem çocukların geleceğine önemli anlamda katkı sağlıyor hem de çocuk aile ve okul idaresinin tanışmasına vesile oluyor." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik –İLKHA)





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler