Suriyeliler kendilerini ifade edebilmek için Türkçe öğreniyor

Suriyeliler kendilerini ifade edebilmek için Türkçe öğreniyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeliler, her yerde kendilerini rahatça ifade edebilmek için gittikleri kursta Türkçe öğreniyorlar.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeli mülteciler, gittikleri yerlerde sorunlarını rahatça dile getirmek, bir işe yerleşebilmek ve yabancılık çekmemek için Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Gençlik Merkezindeki kursta Türkçe öğreniyorlar.

"Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı" projesi kapsamında yürütülen Türkçe kursunda eğitim gören Suriyeli mülteciler, kısa zamanda okuma yazmaya geçiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, Suriyeli muhacirlerin kısa zamanda adapte olduklarını ve Türkçe öğrendiklerini söyledi.

Baran; "Suriyeli kardeşlerimiz bizim misafirimizdirler. Gençlik Merkezi olarak onların sosyal uyuma adapta olmaları için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Tüm Suriyeli muhacir kardeşlerimiz, uzman öğretmenler nezdinde haftanın belirli günlerinde verdiğimiz Türkçe kursuna katılım sağlayabilirler." diye konuştu.

Türkçe öğrenme kursuna gelen Suriyeliler, kurs sayesinde Türkçe öğrenecek olmanın sevincini yaşıyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler